A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Biztos játékkal húztuk be a megyei derbit a kupában

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában megyei rangadót rendeztek vasárnap, az NB II.-es Tiszakécskei LC az NB I.-es Kecskeméti TE-t fogadta hazai környezetben. Szabó István csapata sokkal több helyzetet dolgozott ki a találkozón, melyek közül hármat gólra is váltott, így megérdemelten jutott a legjobb 32 közé, melynek sorsolását hétfőn este tartják. 

Vendég helyzettel indult a meccs, a 3. percben Rjaskó indított Djuranovicsot, aki jobbal a rövid felső fölé bombázott. A folytatásban is maradt a kecskeméti mezőnyfölény, mely a 7. percben újabb lehetőséget hozott, ezúttal Pejovics ugratta ki Grünvaldot, aki a kifutó Halasiba tudta már csak pöckölni közelről a labdát, végül tisztáztak is a védők. A folytatásban is inkább a KTE-nél volt a labda, a 18. percben aztán Djuranovics tüzelt távolról, Halasi azonban kipiszkálta a jobb felsőbe tartó labdát. Egy perccel később Szabó ugorhatott meg, két csel után ballal lőtt is 15 méterről, de alaposan fölé. A 24. percben már a Tiszakécske szerezhetett volna vezetést, szép akciót vezettek a hazaiak a jobb oldalon, majd a visszatett labdát Balajti egy csel után ellőtte volna Varga mellett, de elakadt a kapusban. Újra a KTE jött már ezután, három minutummal később Djuranovics fordult kapura, de pont Halasi kezébe emelt. A folytatásban inkább a mezőnyharc dominált, a félidőt Balajti lövése zárta le, aki 16 méterről a bal alsó mellé tekert.

A második félidőt álomszerűen kezdte a KTE, hiszen a 49. percben sikerült megszerezni a vezetést. Pejovics lőtt rá ballal 20 méterről egy szabadrúgást, amit a rövidbe is csavart (0-1). Azonnal válaszolhatott volna a Tiszakécske, Gyurján beadása után Zamostny tisztán lőhetett jó 12 méterről, de Varga kapus valahogy kapu mellé pofozta a játékszert. A Tiszakécske ebben a periódusban nagy elánnal igyekezett támadni, helyenként zavart is okoztak a kecskeméti védelemben. A 67. percben azonban megduplázta előnyét a KTE, Grünvald előbb a védőbe, de másodjára a legjobb helyre lőtte be a labdát, a három perccel korábban beálló Tóth pedig a léc alá bólintott (0-2). A hazaiak megint azonnal góllal válaszolhattak volna, de hiába került tiszta ziccerbe Vachtler, végül a felsőléc és a kapufa találkozási pontját lőtte telibe. A hajrában a kegyelemdöfést is bevitte a Kecskemét, Katona Bálint lövése még kijött Halasiról, de a kipattanót Tóth közelről már bevágta, kialakítva a végeredményt (0-3).

Tiszakécskei LC–Kecskeméti TE 0–3 (0–0)

Tiszakécske, 850 néző. Vezette: Berényi (Makai, Királyvári)

TLC: Halasi – Balázs B., Kiprich (Végső 74.), Farkas A., Farkas N. – Szekér (Pongrácz 77.), Erdei – Gyurján (Vólent 69.), Zamostny, Winkler (Vachtler 46.) – Balajti (Oláh 77.). Vezetőedző: Visinka Ede

KTE: Varga Á. – Sági (Banó-Szabó 58.), Rjaskó (Szabó A. 58.), Belényesi, Pejovics, Grünvald – Katona M. (Nagy K. 46.), Vágó L., Szuhodvoszki – Szabó L. (Katona B. 80.), Djuranovics (Tóth B. 64.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Pejovics (49.), Tóth B. (67., 87.)

Sárga lap: Kiprich (17.), Farkas N. (33.), Szekér (72.) ill. Szuhodovszki (84.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók