A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bő kerettel zajlik a felkészülés

Szabó Tibor pénteken és szombaton már edzést vezetett a keretnek, hétfőn pedig az első teljes hét is elstartolt a játékosok számára. A keretben bőven lesznek változások, több új arc is csatlakozott.

Arról már a szünet folyamán beszámoltunk, hogy Nagy Dániel, S. Juhász Tamás, Toricska Rajmond, Bozsik Máté, illetve Zeljko Belecan is távozik a csapattól, Eugene Salami pedig addig biztosan nem játszhat az NBIII-ban, amíg meg nem szerzi a magyar állampolgárságot.

Azóta eldőlt, hogy újabb két távozója is lesz a keretnek. Hajnal Gábor már ebben az évben is az egyetemi tanulmányait, illetve a karrierépítést helyezte előtérbe, az NBIII-ban azonban ez már megoldhatatlan lett volna számára, ráadásul olyan munkahelyi lehetőséget kapott Budapesten, melyet nem utasíthatott vissza. Hasonló cipőben járt Fűzfa Gergely is, aki visszatér Ausztirába. Minden távozónknak sok sikert kívánunk természetesen, köszönjük a klubért tett szolgálataikat!

A távozók után azonban végre beszéljünk az érkezőkről is, hiszen már konkrét megállapodások is történtek. Zeljko Belecan utódja Ladányi Patrik lehet a kapuban, a 22 éves, kitűnő adottságokkal rendelkező hálóőr az utóbbi három szezont Tiszakécskén töltötte, előtte a Szolnoki MÁV utánpótlásában pallérozódott. Szintén Tiszakécskéről érkezik Zámbori Dániel, aki főleg a védelem baloldalán bevethető, ő korábban Gyulán is szerepelt a harmadosztályban. A hétfői tréningen további lehetséges érkezők is csapatunkkal edzettek már rajtuk kívül.

Ladányi Patrik és Zámbori Dániel

Markó Ádám és Takács Krisztofer a bajnok TVSE erősségei voltak, előbbit a szurkolók szavazatai alapján a közép csoport legjobbjának is megválasztotta az nb3foci.hu, Cegléden az NBII-ben is futballozott korábban. Takács kecskeméti nevelés, a Vasas és az MTK utánpótlásában is megfordult, szintén van NBII-es tapasztalata. Korábbi kecskeméti nevelés a 19 esztendős Szabó Péter is, aki a Honvéd akadémiáról térhet vissza a KTE-hez. A védelemben és a középpályán is bevethető tehetség tavaly négy meccsen az UEFA Youth League-ben is pályára lépett, ami az ifjúsági BL-nek felel meg. A 24 éves Bagó Patrik Kalocsán kezdett el futballozni, de már 2008 óta a Paksi FC kötelékéhez tartozott.  Rendkívül tapasztalt játékosnak számít ezen a szinten, az utóbbi három évben szinte meccset is alig hagyott ki a harmadosztályban. Nálunk edz még Zámbó Dániel Mórahalomról, aki az utóbbi két szezont szintén a ebben az osztályban töltötte, míg a korábbi Honvéd akadémista, Kiss Viktor legutóbb Dabason szerepelt.

Markó Ádám

Ne feledkezzünk meg azokról az akadémistákról sem, akikre akár a jövőt is építheti Szabó Tibor. Az U19-es keretből Hirman Kristóf, Vágó Gábor, Kovács Péter és Kovács Dániel is a csapattal dolgozhatott hétfőn. Kovács Dániel kapus, Kovács Péter támadó, míg Hirman és Vágó védők, ők télen már edzőmeccsen is pályára léphettek.

A kerethez kapcsolódó hír, hogy a korábban Tiszakécskén is megforduló Selyem Zsolt már Kecskeméten kezdte a felkészülést, ahogy a többiekkel dolgozik Eugene Salami is, Balog Marcell azonban betegség miatt hiányzott. Terbe Botond múlt héten kés alá feküdt, így már műtét után lábadozik keresztszalag szakadását követően, ősszel azonban így sem léphet pályára. Kitl Zoltán még télen szenvedett hasonló sérülést, ő szeptemberben talán csatlakozhat a többiekhez.

Szerdán már edzőmeccs vár a KTE játékosaira, hiszen Füzesgyarmaton lépünk pályára. Mostanra az is eldőlt, hogy 17:00-kor kezdődik a meccs. 

További képek Facebook oldalunkon!

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók