A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bravúr lenne a továbbjutás a kupában

Szerdán 18 órakor az NBI-es Debreceni VSC lesz a KTE HUFBAU ellenfele a Széktói Stadionban. A papírforma akkor is a vendégek mellett szól, ha jelenleg nem a legjobb formában vannak, ettől függetlenül Szabó István együttese szeretne meglepetést okozni.

A DVSC-t aligha kell bemutatni, hiszen az utóbbi két évtized talán legsikeresebb magyar klubja, 7 bajnoki cím mellett 6-szor lettek kupagyőztesek a debreceniek, egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe is eljutottak. A közelmúlt már kevésbé sikeres, a Loki éppen nyáron jutott vissza egy év kihagyás után az NBI-be, ahol jelenleg csak a 10. helyen állnak. A klub tele van válogatott múlttal rendelkező játékosokkal, Dzsudzsák Balázst senkinek sem kell bemutatni, de Németh Krisztián és Korhut Mihály is Eb-hős például.

Kecskeméti szempontból kellő tisztelettel, ugyanakkor kellő hittel is kell hozzáállni a mérkőzéshez, hiszen amíg a DVSC gyengébb formában van, addig Szabó István csapata már 12 mérkőzés óta veretlen. Az osztálykülönbség ugyan most a Loki sikerét ígéri, de nagy előny lehet a lila-fehér játékosok számára a hazai pálya, ahol már rengeteg csatát vívtak meg sikerrel ebben a szezonban.

A kupameccs kapcsán fontos megjegyezni, hogy a párharc egy mérkőzésen dől el, tehát amennyiben 90 perc után döntetlen az állás, úgy kétszer 15 perc ráadás következik, majd szükség esetén büntetők döntenek.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Amikor Felsőzsolcán továbbjutottunk, akkor sokat beszélgettünk arról, milyen ellenfélnek is örülnénk. Szerettünk volna ebben a körben egy nagy múltú klubot fogadni, a Debrecen egyértelműen az. Az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar csapata, nagy tradíciókkal, kitűnő szurkolótáborral, tele kitűnő felnőtt vagy utánpótlás válogatott játékosokkal. Ők a mérkőzés esélyesei, de egy NB II.-es csapat nem lehet kishitű, a játékosaim is nagyon készülnek. Az ősz közepén már minden klubnak vannak problémái, így vagyunk ezzel mi is. Sorban jönnek a meccsek, tehát rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Egy biztos, akik pályára lépnek, azok biztosan a maximumot fogják kiadni magukból. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget, de azt látni kell, hogy a DVSC keretében számtalan olyan kaliberű játékos található, akik egyedül is képesek eldönteni egy mérkőzést. Bízom benne, hogy egy igazi, hamisítatlan hangulatú kupameccset tudunk játszani.

Huszti Szabolcs, a DVSC vezetőedzője: – Nagyon nehéz meccsre számítok, főleg, hogy ilyen rossz periódusban vagyunk. Ugyanakkor remélem, sikerrel tudjuk venni a következő akadályt, és továbbjutunk a Magyar Kupa következő körébe.

Jegyek

Ahogy a Merkantil Bank Ligában, úgy a MOL Magyar Kupában is három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban.

A 14 éven aluliak számára továbbra is ingyenes marad a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

A 2021/2022-es szezonra megváltott KTE bérletek a hazai MOL Magyar Kupa mérkőzésekre is érvényesek.

Elővételes jegyvásárlás

A nagy érdeklődésre való tekintettel, ezúttal elővételben is meg lehet vásárolni a belépőket a kupameccsre. Erre október 25-én (hétfőn) és október 26-án (kedden) lesz lehetőség 16-18 óráig a Széktói Stadion emeleti klubtermében. A mérkőzés napján 17 órakor nyitnak a pénztárak. Kérjük szurkolóinkat, lehetőség szerint éljenek az elővételes jegyvásárlási lehetőséggel, ellenkező esetben érkezzenek a mérkőzés napján a megszokottnál korábban, hogy minél gyorsabban haladjon a beléptetés.

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése

Ahogy eddig, úgy most is csak az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, tehát kizárólag az engedéllyel rendelkező „A” lelátót nyitjuk meg.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz a belépésnél.

A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Fontos információ, hogy a Széktói Stadionban csak készpénzes formában lehet fizetni. 

Információk a vendég drukkereknek

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók