A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Budafokon folytatjuk a bajnokságot

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Budafoki MTE vendége lesz csütörtökön 18:15-ös kezdéssel. Tavaly még NBI-es riválisunk idén nem szerepel jól, ugyanakkor nem szabad egy pillanatra sem lebecsülni.

A Budafok a tavalyi esztendőt még az élvonalban töltötte, ahol egészen a hajráig harcban volt a bennmaradásért. Bár ez végül nem sikerült, nyáron nem széledt szét teljesen az együttes, húzóemberek is maradtak, a keret ereje alapján minimum az élmezőnybe lehetett várni a klubot. Ennek ellenére nem kezdett jól a BMTE, és a folytatás sem alakult jobban, így hiába tért vissza a kispadra a korábbi sikerkovács, Csizmadia Csaba, csapata jelenleg a 19., azaz kieső helyről várja a találkozót. A magyarországi pályafutását annak idején éppen Kecskeméten elindító, marosvásárhelyi születésű trénerrel azért szép eredmények is összejöttek már, a Vasas elleni 0-0, illetve a Dorog elleni idegenbeli siker ide tartozik tavasszal. Legutóbb Tiszakécskén viszont 2-0-ra kikapott a Budafok.

Szabó István és csapata nem akármilyen hullámvasútra ült fel legutóbb Siófokon, hiszen a Balaton-partiak a 86. percben megszerezték a vezetést, mégis sikerült még fordítani a lefújás előtt. Ez a három pont nagyon kellett is, hiszen nagyon kemény a sorsolás, a bajnokesélyesek után ez már a második idegenbeli meccse lesz zsinórban a lila-fehér játékosoknak. Tavaly nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, de a Széktói Stadionban végül 1-0-os KTE siker született.

Csizmadia Csaba, a Budafoki MTE vezetőedzője: – Erős csapat látogat hozzánk, remek szezont fut idén a Kecskemét, jó munkát végez a szakmai stáb. Nekünk viszont nem velük kell foglalkoznunk, amit már többször is mondtam: saját magunkat kell legyőznünk... Ha ez sikerül, megnyerhetjük az összecsapást.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Szoros mérkőzésre számítok, mert a tabellán meglévő különbséget túlzónak tartom a csapatok között, elsősorban itt a Budafok helyezésére értem ezt. Nem gondoltam volna a szezon előtt, hogy ezt a mérkőzést a 19. helyről várják majd. Elsősorban saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni most is, de figyelni kell a Budafok erősségeire is. Többször láttam őket idén, a Vasas elleni döntetlen, vagy a dorogi győzelem is mutatja, hogy több van bennük, de Tiszakécskén is iránytani tudták a játékot. Kovács, Filkor, Csonka vagy Kulcsár személyében olyan játékosaik is vannak, akik akár egy villanással el tudnak dönteni egy meccset. Többször elmondtam már, de ezt továbbra is igaz: az NBII-ben egyetlen könnyű meccs sincsen, mindenki ellen nagyon meg kell küzdeni a pontért, pontokért. Képesnek tartom a csapatomat arra, hogy ezt Budafokon is véghez vigyük, ehhez viszont a ránk jellemző nagy lelkesedéssel és szívvel kell futballoznunk most is.

Szurkolói információk:

Jegyárak, beléptetés

A Budafoki MTE stadionjában a teljes árú belépő 1000, a diák/nyugdíjas 500 forintért vásárolható meg, míg a 6 éven aluliaknak ingyenes a belépés. Fontos tudnivaló, hogy a diák és nyugdíjas jegy kizárólag diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal együtt érvényes.

A vendég drukkerek a Zuzmó utcai kapu felől léphetnek be saját szektorukba.

Parkolás

A BMTE Stadion környékén korlátozott számban van parkolási lehetőség. A mérkőzésre érkezők a stadion környékén lévő utcákban, a KRESZ szabályai szerint helyezhetik el gépjárműveiket. A vendég szurkolók a budafoki Városház téren található P+R parkolóban parkolhatnak, majd gyalog vagy busszal közelíthetik meg a BMTE Stadiont.

A BMTE Stadion címe: 1222 Budapest, Promontor utca 89/A.

Közvetítés: A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, míg írott formában a KTE Twitter oldalán és a Nemzeti Sport Online-on lesznek követhetőek az események. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók