A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Buzási Péter nem a szinten tartást célozta meg

A KTE HUFBAU labdarúgói ugyan december 6-án befejezték az őszi szezont, de ez nem jelenti azt, hogy azóta csak lógatnák a lábukat a labdarúgók. A szakmai stáb egyéni és online edzésekre kialakított edzésprogramot adott meg a játékosoknak a szünetre, amit ellenőrizni is tudnak, a tapasztalatokról Buzási Pétert, csapatunk erőnléti edzőjét kérdeztük.

Még december 6-án zárult le a csapat számára a szezon, ezt követően természetesen kapott egy kis pihenőt a társaság, de utána egyénileg el kellett kezdeni a mozgást. Hogyan zajlik azóta a napi rutin a srácoknak?

Hosszú volt a bajnokság, így Gombos Zsolttal egyeztetve azt beszéltük meg, hogy két hét teljes pihenőt kapnak a fiúk, ami fizikálisan és mentálisan sem ártott. Utána indult el számukra az egyéni program, ami a december 21-re eső hétfővel kezdődött. Egy háromhetes programról van szó, amiben vannak online erősítések, illetve egyéni futóprogram. Az ünnepek kivételével minden nap dolgoztak, illetve dolgoznak a fiúk. Még van egy pici belőle, de eddig nagyon lelkiismeretesen megcsinálták a srácok.

Ezt már csak azért is mondhatod magabiztosan, mert ellenőrzitek is az eredményeket. Hogyan?

Kialakult egy bevált módszer már az érkezésem előtt, az első korlátozások idején is így kellett már végeznie a munkát a játékosoknak tavaly tavasszal. Zsolt erre a holt időszakra is ezt kérte, így is építettük fel a programot. Az erősítéseket közösen, online formában végezzük a Google Classroom segítségével. Nagyon hasznos dolognak tartom, mert így koordinálva vannak a fiúk, látom őket, folyamatosan tudjuk javítani a hibákat, nem mellesleg kicsit a kapcsolatot is tudjuk tartani. A futás intenzitását a Polar Beat rendszerén keresztül, telefonon mérik a fiúk. A bajnokság végén csináltunk egy felmérést, ennek alapján kapták meg egyénre szabva a maguk futóprogramját, amit az alkalmazáson keresztül tudnak monitorozni. Az adatokat utána online formában feltöltik, így tudom ellenőrizni én is.

Mi a célja ennek az időszaknak?

Egy olyan programot szerettünk volna kiadni a srácoknak, ami nemcsak egy szinten tartást hoz magával, hanem egy picit az állóképességen is dolgozni akartunk. A csapat nyáron is megmaradó magja nagyon komoly munkát végzett el tavasszal is az online edzéseknek hála, de a nyáron érkező játékosok különböző állapotban érkeztek meg, így voltak különbségek az állóképesség terén. Ezt a bajnokság közben nagyon nehéz szintre hozni. Ezt a mostani időszakot így arra szerettük volna felhasználni a stábbal, hogy ezeket a különbségeket eltüntessük, illetve kondicionálisan fejlesszük a játékosokat. Úgy gondolom, hogy ez kelleni fog ahhoz, hogy sikeres tavaszunk legyen, illetve ahhoz is, hogy egy szintet léphessünk a távolabbi jövőben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók