A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Csak kapufáig jutottunk Dabason

A forduló rangadóját Dabason rendezték az NBIII. közép csoport 30. fordulójában, ahol a harmadik helyezett hazaiak vendégei voltunk. Az esős mérkőzésen elsősorban a küzdelem dominált, két jól felkészített együttes csatája végül döntetlennel zárult.

Az már az első percekben felmérhető volt, hogy alapvetően egyik csapat sem fog fejjel a falnak menni, hiszen az őszi mérkőzésen is rendkívül kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt. Először mi kerültünk nagyobb helyzetbe, a 16. percben Ludasi és Asztalos játszott össze a tizenhatos előterében, végül utóbbi jobbal meg is célozta a hosszú felsőt, de nem találta azt el. Egy perccel később egy formás ellentámadást vezettünk, melynek végén Ludasi jobbal megpróbálta kilőni a jobb alsót, a labda úgy ment mellé centikkel, hogy bele is értek. A folytatásban megint a mezőnyharc dominált, a hazaik egy Szabó átlövéssel, illetve egy Forgács fejessel jutottak el a vendég kapuig, de ezek igazi veszélyt nem hordoztak magukban. A 44. percben azért a Dabas előtt is adódott egy nagyobb sansz, amikor Földes húzott befelé jobbról, a végén azonban ballal méterekkel mellé lőtt.

A második félidő Busa veszélytelen átlövésével indult, majd a 49. percben Ludasi léphetett volna ki ziccerben, de az elé kerülő labdát túl hosszan tolta meg, így Kersák fogta azt. A folytatásban a mérkőzés már megszokott képe szerint csordogáltak az események, mígnem a 66. percben Károly lapos beadása után Constantinescu került lövőhelyzetbe, de célt tévesztett a védő szorításában. Alig egy perccel később Vladul előtt is adódott egy sansz, egy jobbról belőtt labdát azonban alaposan mellé bólintott. Az utolsó húsz percben igyekeztünk nagyobb nyomást helyezni a dabasi kapura, ami helyenként sikerült is, a 70. percben Vágó lövése vágódott szögletre, majd a 74. percben Tóth fejelhetett egy szöglet után, de nem sikerült jól a befejezés. A 78. percben hatalmas kecskeméti meccslabda adódott, egy újabb jobb oldalon vezetett akció végén Tóth került ziccerbe, ballal azonban csak a felsőlécet tudta eltalálni. A hajrában már jól zártak a védelmek, egyedül Lévai átlövése okozott pulzusszám emelkedést, mely Vágóról pattant fölé. Gól így nem született, maradt a 0-0.

FC Dabas – KTE HUFBAU 0-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 30. forduló

FCD: Kersák – Forgács, Márton, Busa (Kovács 77.), Marsa, Szabó L. (Lévai 58.), Vladul (Sziklási 89.), Dudás, Erdős, Fritz, Földes.

KTE: Mészáros – Koszó, Gál, Szalai - Puskás G., Vágó, Károly, Ludasi (Nagy 70.), Grünvald - Asztalos (Constantinescu 53.), Tóth. 

Sárga lap: Erdős (70.), Kovács (91.) ill. Vágó (88.), Károly (89.)

Szabó István (FC Dabas): - Kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nem sikerült három pontot szereznünk, összességében viszont teljesen igazságos eredménynek tartom a döntetlent, amivel az Iváncsa járt jól. Jó iramú, kemény mérkőzés volt, de inkább a taktikai részek döntöttek, egyik csapat sem akart igazából fellazulni. Gratulálok a Kecskemétnek, mert nagyon szervezettek voltak, nagy helyzetük is volt, de ez ránk is igaz. Szerettünk volna nyerni, de nem érdemtelenül vitte el az egyik pontot a Kecskemét. Örülök annak, hogy sportszerű mérkőzés volt, további sok sikert kívánok a KTE-nek!

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): - Várható volt, hogy nagy taktikai csatát hoz majd ez a mérkőzés, mindkét csapat szervezett volt. A védekezésünk stabil volt, talán kockáztathattunk volna többet, de abban az is benne lett volna, hogy hátul fellazulunk és kapunk egy gólt ezen a kiélezett találkozón, ami sokba került volna. Nagyon sok lehetőségünk nem volt, hiszen egy jó csapattal játszottunk, de így is megvoltak a helyzeteink, sajnos ezeket nem sikerült kihasználni. Egy pontot szereztünk, ami abból a szempontból csalódás, hogy háromért jöttünk, viszont fontos egy pontról van szó, mert a végelszámolásnál jelentősége lehet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók