A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Csütörtökön kezdenek lehetséges ellenfeleink

A lett FC Riga, vagy az izlandi Víkingur Reykjavík lehet csapatunk ellenfele az EKL-selejtező 2. fordulójában, és bizony a két csapat első összecsapása igen közel van már. Ennek apropóján megnéztük, hogyan várják a csütörtöki találkozót.

Rigai gólöröm az utolsó bajnokin (Riga FC facebook)

Az Európa-konferencialiga első selejtezőit július 13-án és 20-án bonyolítják le, ezt követően alakul ki a második forduló párosítása is. Ellenfélre vár Szabó István együttese is, hiszen Riga vagy Reykjavík lehet a nemzetközi porondon az úti cél, csütörtökön pedig kiderül, közelebb kerülünk-e valamelyik lehetséges ellenfélhez.

Ami a két csapat formáját illeti, panaszra egyik oldalon sem lehet ok, hiszen mindkét országban tavaszi-őszi rendszerű bajnokság zajlik, így javában tartanak a pontvadászatok. Az izlandiak két meccsel többet játszva kilenc pontos előnnyel vezetnek a második Valur előtt, de vesztette pontok tekintetében is a legjobbak. 15 meccsükből 12-t megnyertek, két döntetlen és egy vereség csúszott csak be emellé. Utóbbi öt meccséből négyet húzott be az éllovas, igaz, legutóbb éppen pontokat vesztettek a Keflavík ellen (3-3). Komoly készülnek a két nemzetközi meccsre, hiszen a Riga elleni párharc közben nem lépnek pályára hazai porondon.

Jó formában van a Riga is, mely utóbbi két bajnokiját megnyerte, igaz, előtte háromból csak egyet tudott. Így is vezeti viszont a tabellát az RFS előtt három ponttal, így nagyon éles csatát vív a bajnoki aranyért. A lettek nincsenek olyan szerencsés helyzetben, hogy ne várjon rájuk tétmeccs a két találkozó között, igaz viszont, hogy „csak” egy hazai kupa találkozót kell sikerrel venniük eközben, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

A párharc első mérkőzését csütörtökön 19:00-kor rendezik Rigában, majd egy héttel később 20:45-kor Izlandon jön a mindent eldöntő csata.

Jó formában az izlandiak is (Fotó: Víkingur facebook)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók