A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Dobogón tölthetjük a telet

Az OTP Bank Liga idei utolsó, 16. fordulójában a Kecskeméti TE a Zalaegerszegi TE vendége volt szombaton. A kiegyenlített csata végül nem hozott gólt, így a KTE dobogón tölti a telet.

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, jobbára a mezőnyben zajlott kiegyenlített küzdelem a csapatok között. Az első lövést Ikoba neve mellé jegyezhettük fel, miután Gergényi blokkról levágódó próbálkozását lőtte alaposan fölé kapásból éles szögből. A 12. percben jól bontotta meg a ZTE a vendég védelmet, az akció végén Szalay kapott labdát a tizenhatos előterében, akit Zeke fellökött, de góllal fejezte be az akciót a ZTE. A játékvezető azonban már korábban a sípjába fújt, így szabadrúgás lett az esetből, amit Tajti a sorfalba lőtt. A folytatásban sem változott a játék képe, Ikoba egy alkalommal ugyan megpróbált kilépni, de nagyon hosszan akarta eltolni a labdát Varga mellett, így kisodródott. Az első kecskeméti lövést Szalai eresztette el távolról a 36. percben, de ezt Demjén megfogta. A félidő utolsó percében a meccs legnagyobb helyzete alakult ki, egy beadás után Kálnoki Kis fejelt néhány méterről, de Varga bravúrral fölé tolta a labdát.

Szünetben mindkét oldalon voltak cserék, majd a frissen beálló Safronovot azonnal le kellett vinni, miután egy fejpárbaj után rosszul érkezett a bokájára. A ZTE ezzel együtt a második félidőben folyamatosan domináns játékot mutatott, fölényben futballozott, ami ugyanakkor igazán nagy helyzettel nem párosult. Ikoba próbálkozott fejjel, majd távoli lövéssel is, de a kaput nem találta el, ahogy nem sokkal később Szendrei sem. A másik oldalon Banó-Szabó volt a legaktívabb, távoli lövését Demjén fogta. A 70. percben hatalmas meccslabda adódott előtte, egyedül léphetett ki, de pont Demjén kezébe emelte a ziccert. Az utolsó húsz percben tovább nyomtak a hazaik, Meschak előbb 16 méterről, ballal teker a jobb felső fölé, majd a hajrában jól cselezte magát újabb lehetőségig, de Varga ezúttal is a helyén volt. Gól nem született, így biztossá vált, hogy a KTE dobogón tölti a telet.

Zalaegerszegi TE – Kecskeméti TE 0-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 2366 néző. Vezette: Bognár Tamás (Szalai Balázs, Horváth Zoltán)

ZTE: Demjén – Huszti, Kálnoki Kis (Safronov 46., Csóka 53.), Mocsi, Bedi – Sankovic, Szendrei – Szalay (Manzinga 46.), Tajti, Gergényi (Meschak 20.) – Ikoba. Asszisztens edző: Julian Jenner

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Rjaskó, Belényesi, Zeke (Grünvald 46.) – Szuhodovszki (Katona B. 58.), Vágó L., Szalai G., Banó-Szabó – Tóth B. (Szabó L. 67.) Vezetőedző: Szabó István

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Balázs Andrea))

Kapcsolódó galéria

Média partnerek
Támogatók