A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Dobogósok csatáznak Kisvárdán

Szombaton 14:15-kor a Kisvárda vendégeként folytatja a Kecskeméti TE az OTP Bank Liga küzdelmeit, a 22. fordulóval véget ér a második teljes kör is az NB I.-ben. A helyezések alapján igazi rangadóra van kilátás, hiszen két dobogós csap össze.

A Kisvárda évek óta nagyon stabil, felfelé ívelő fejlődésen megy keresztül, hiszen amióta feljutott az NB I.-be, folyamatosan egyre jobb pozícióban zár. Tavaly a második pozíció szerezte meg a szabolcsi gárda, így igen magasra tették a lécet, de ezen az úton haladnak a 2022/2023-as szezonban is. Nyáron több kört is ment az együttes a nemzetközi porondon, a mérkőzést pedig a harmadik helyről várhatja a házigazda, mely tavasszal még veretlen a bajnokságban. Nem a legjobb hangulatban, de annál nagyobb elánnal készülhet a meccsre a Kisvárda, ugyanis hét közben meglepetésre kiestek a Magyar Kupából 2-0-os budafoki vereségükkel.

Szabó István együttese is régóta veretlen, jelenleg egy hét mérkőzés óta tartó szériában van a tabella második helyen álló KTE. kevés választja el egymástól a két csapatot, csupán egyetlen pont, ennek megfelelően az őszi találkozó is nagyon kiélezett és fordulatos volt. Akkor 3-3-as döntetlen született Kecskeméten, az esélyek alapvetően most is nagyon kiegyenlítettek. Mindkét együttes egy döntetlen után készül a találkozóra, a Kisvárda Angyalföldön, a KTE otthon az Újpest ellen végzett 2-2-re az előző körben.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A Kisvárda klubfelépítését hét-nyolc éve követem már, akkor még Cegléden dolgoztam, az NB II-ben egymás ellen csatáztunk. Akkor kiestek, de azóta újjá lett építve gyakorlatilag minden, nagy utat jártak be, új stadionban játszhatnak, komoly csapat épült. Tavaly ezüstérmesek lettek a bajnokságban, vagyis nem egy kifutott eredményről van szó, hanem évek óta egyre feljebb lépnek, a nemzetközi kupában is több kört mentek. Elsősorban külföldiekre építenek, de nagyon jó képességű magyar játékosaik is vannak. Véleményem szerint is rangadó ez, de az említett okok miatt azért a Kisvárdát esélyesebbnek érzem hazai pályán, láthattuk, hogy a Ferencváros ellen is milyen agilisan futballoztak otthon. Volt alkalmam a kupameccset is megnézni Budafokon, s bár nem jutottak tovább, az látható, hogy teljes sorral milyen erőt képviselnek. Rendkívül kreatív csapat, jók az átmenetekben és a széleken is, elég csak Camaj vagy Navratil nevét említeni. Nagyon kell erre figyelnünk. Amennyiben ezeket a játékhelyzeteket jól tudjuk kontrollálni, akkor pontot, pontokat szerezhetünk idegenben is, ebben nagyon bízom, hiszen a héten megfelelően tudtunk rájuk készülni. Egy agresszív támadójátékra számítok részükről, mert biztosan felbőszítette őket a kiesés, amit hazai pályán pontokkal szeretnének feledtetni. Nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk.

Szurkolói információk

Elővételben már zajlik a jegyértékesítés a találkozóra, szokás szerint a jegymester.hu oldalon.

A vendég belépők egységesen 3000 forintba kerülnek, a diák-nyugdíjas jegy 2500 forint. A kedvezményes belépőket csak a helyszínen, kedvezményre jogosító igazolvány felmutatása után lehet megvásárolni.

A vendégszektor befogadóképessége 264 fő, a pénztár a mérkőzés napján 13:00-kor nyit, amennyiben nem fogynak el addig a belépők. Mindenképpen érdemes a jegyeket már most beszerezni, erre buzdít a hazai klub is, hogy senki ne maradjon a helyszínen belépő nélkül. Klubkártya és személyes adatok megadására sem elővételben, sem a stadionban nincs szükség, a helyszínen bankkártyával is lehet fizetni. A vendégszektorhoz külön büfé és parkoló is tartozik. Megközelítés az Andy Vajna utcán haladva.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók