A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Döntetlen idegenben, kevésnek bizonyult az előny

A KTE HUFBAU a bajnokság második fordulójában a Rákomente KSK vendége volt. Bár csapatunk kétgólos előnyt szerzett az első félidőben, nem tudtuk lezárni a találkozót, a vendégek így kiegyenlítettek.

Zoran Kuntics több poszton is variált az első fordulóhoz képet, s bár az első lövést Kunságinak kellett védenie, végig mezőnyfölényben, magabiztosan futballoztunk. Ez az első 25 percben meddőnek bizonyult, egy Kokenszky lövéssel záruló hazai kontra után azonban megszereztük a vezetést. Egy rossz passzra Vladul csapott le, majd a kapust is kicselezve lőtt a kapuba bő félóra elteltével (0-1). A folytatásban gyorsan növeltük az előnyt, Karacs cselezte magát lövőhelyzetig a tizenhatoson belül, majd kilőtte a hosszút (0-2). Az első félidő végén el is dönthettük volna a meccset, gólhelyzet helyett azonban felcsillant a remény a hazai csapat előtt, büntetőhöz jutottak, amit Kokenszky be is lőtt (1-2).

Fordulás után eseménydús percek következtek, előbb a hazaiak veszélyeztettek, de utána két nagy helyzetünk is volt, előbb Barna lőtt az oldalhálóba, majd Babolek nem talált kaput egy visszagurított labdából. Jó 60 perc elteltével az RKSK is veszélyeztetett, előbb Kunsági tolt ki egy rövidbe tartó löketet, majd Lovász bombázott fölé 16-ról. A 70. percben a bal oldalon vezetett akciót az RKSK, az első beadás még elment keresztbe, de az ismételten középre lőtt labdát Horváth már berúgta közelről (2-2). A hajrában igyekeztünk megszerezni a harmadik gólt, de semmi sem akart már összejönni, Grünvald közelről kapuba piszkált találatát pedig les miatt nem adták meg. A legvégén még Vágó szabadrúgása pattant fölé a sorfalról, majd Barna fejese is fölé ment, így maradt a 2-2-es döntetlen.

Rákosmente KSK – Kecskeméti TE 2-2 (1-2)

NBIII. közép csoport, 2. forduló

RKSK: Ordasi – Kiss, Horváth G., Aranyos, Horváth P. (Bányai 82.) – Mohácsik, Vattai, Horváth B. (Ott 86.) – Tóth (Balaskó 76.), Kokenszky, Lovász.

KTE: Kunsági – Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald – Karacs (Hirman 58.), Hegedűs (Asztalos 84.), Vágó – Kéri, Vladul (Barna 46.), Babolek.

Gól: Kokenszky (46. – büntető), Horváth P. (71.) ill. Vladul (31.), Karacs (36.)

Gálvölgyi István (RKSK): Ilyen formában, hogy 2-0-os hátrányból egyenlítettünk, nekünk kedvezőbb a döntetlen. Azt a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy a Kecskemét egy jó csapat, ezt a benyomást is keltette a találkozón is ellenfelünk. Arra azonban nem számítottam, hogy ilyen gyermeteg hibákból kapunk gólokat, mert azt lehetett tudni, hogy az a csapat nyerhet, mely kevesebbet hibázik. A büntető jókor jött számunkra, onnantól kézzel fogható volt a pontszerzés. A második félidő első 30 perce véleményem szerint a miénk volt, a végén viszont rengeteg labdát adtunk el, ebből a Kecskemét tudott veszélyeztetni, meccslabdájuk is volt. Ezt szerencsésen megúsztuk, így összességében talán reális a döntetlen, ez talán a mi erényeinket is mutatja.

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU): Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, gólhelyzetünk helyett azonban tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Innentől lehetett tudni, hogy a rutinos RKSK ellen nem lesz könnyű dolgunk. A második félidőben ennek ellenére legalább három ziccerünk volt, ezeket kihagytuk, majd kaptunk egy gólt. Nem mondanám, hogy reális az eredmény, jobban futballoztunk, érzésem szerint kettő pontot hagytunk itt. Két hazai meccs következik most, megvannak azok a szituációk, amiket feltétlen gyakorolnunk kell, így a befejezések higgadt megoldása, a pontrúgások, mert hiába vagyunk magasak, ez nem az erősségünk. Ez a feladat, hogy ezekben javuljunk a következő meccsre.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók