A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Döntetlen Rákosmentén, egy pont kell a feljutáshoz

A KTE HUFBAU az NBIII. 35. fordulójában az RKSK vendége volt. Bár a pálya szinte felborult, csupán egy gólra bírtuk váltani mezőnyfölényét, a vége 1-1-es döntetlen. A riválisok eredményei alapján biztossá vált, hogy a bajnoki cím csak az utolsó fordulóban dől el, a feljutást viszont hamarabb is kiharcolhatjuk.

Gyakorlatilag az első perctől mezőnyfölénybe kerültünk, a labdabirtoklás nagyjából 80-20 lehetett a javunkra százalékban mérve, annak ellenére is, hogy Szabó Tibornak sok hiányzója volt. A hazaiaknak elegendő volt az egy pont is a bennmaradáshoz, így mélyen visszazártak saját térfelükre, kontrákra berendezkedve. A 7. percben Gál lőtt mellé egy szöglet után, majd egy percre rá Asztalos löketét kellett fognia Kovácsnak. A legnagyobb helyzet a 15. percben adódott előttünk, Tóth kapott jó labdát Nagytól, amivel ziccerbe is került, de a hosszú alsó mellé lőtt. Három perccel később megint ő érkezett egy beadásra, de Kovács belevetődött a közeli próbálkozásba. A 23. percben egy kontrát végig tudott vinni az RKSK, de Bányai a hosszú alsó mellé lőtt éles szögből. Maradt ezzel együtt a lila-fehér nyomás, a 31. percben Constantinescu zörgette meg a felső lécet, majd ezt követően kézzel szerelte Károlyt egy védő, ami után büntetőt kaptunk. A labda mögé maga Károly állt, nem is hibázott (0-1). A szünetig nem tudtuk megtartani az előnyt, a 42. percben ugyanis megint fent ragadtunk, így lekontráztak minket, Bányai ezúttal nem hibázta el ziccerét (1-1).

A második félidőt Hamar szabadrúgása vezette fel, de ez fölé szállt, majd ismét egy hazai kontra okozott veszélyt, melyből azonban nem született gólt szerencsére. Az utolsó harminc percet Károly átlövése nyitotta, de ez sem talált kaput, s bár a hazaiak kicsit aktívabbak voltak mezőnyben, a 70. perctől visszaálltak ismét, ugyanis Bányai megkapta második sárga lapját. Az élő falon kerestük a rést, de hiányoztak az igazán váratlan megoldások, a beadások és az átlövések emellett rendre pontatlanok voltak, így az eredmény nem változott.

RKSK - KTE HUFBAU 1-1 (1-1)

Budapest, v: Kubicsek Máté (Jakab Bálint, Mózsa Ábel)

RKSK: Kovács B. - Olasz, Nyul, Darabont, Balaskó (Peszmeg 75.), Nyilas, Bányai, Fellegi, Lovász, Hamar, Tarjáni.

KTE: Mészáros - Károly, Nagy, Tóth, Koszó, Vágó, Ludasi, Puskás G., Constantinescu (Kotroczó 72.), Asztalos (Jakab 56.), Gál.

Gólszerzők: Bányai (42.) ill. Károly (32. – büntető)

Sárga lap: Olasz (62.) ill. Asztalos (42.), Tóth (43.), Puskás G. (68.), Nagy (88.), Jakab (94.)

Kiállítva: Bányai (70.)

Nagy Árpád, az RKSK vezetőedzője: - Nem lehet összehasonlítani a két klubot, viszont ahogy a gyerekek küzdöttek egymásért is, az példaértékű. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, pláne annak tükrében, hogy azért a játékvezetés is a nagyobb tekintélyű együttesnek kedvezett sok esetben, ami persze benne van a játékban.  A Kecskemét egy szenzációs csapat, nagyon jó focit játszanak, az én csapatom viszont borzasztóan lelkes.

Szabó Tibor, a KTE HUFBAU vezetőedzője: - A harmadik lépést nem tudtuk megtenni teljes egészében, de egy felet azért haladtunk előre. Ezt a mérkőzést az első félidőben kellett volna megnyernünk, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, nyomás alá helyeztük a hazaiakat. Nem sikerült megnyugtató előnyt szerezni, ráadásul a félidő vége előtt gólt kaptunk, ami fellelkesítette az RKSK-t. A második játékrész inkább brusztolós játékot hozott, ahol már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk.

A KTE HUFBAU a döntetlennel továbbra is vezeti a közép csoportot, de a Szegedet legyőző Iváncsa pontban beért minket. Jó hír viszont, hogy a nyugati második Mosonmagyaróvár, illetve a keleti második BVSC is kikapott, így egyetlen pont kell a feljutáshoz a hátralévő két körben, ebben az esetben legjobb másodikként is biztosan feljutunk. A bajnoki cím sorsa már biztosan csak az utolsó fordulóban, az Iváncsa – KTE HUFBAU derbin dől el.

Csapatunk legközelebb május 23-án (vasárnap) a Kozármislenyt fogadja 18:00-os kezdéssel. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók