A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Döntetlennel és veretlenül zártuk az évet hazai pályán

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadta a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban. A találkozón Corbu révén a vendégek szereztek vezetést, erre Banó-Szabó válaszolt, így 1–1-es döntetlennel ért véget a KTE utolsó hazai mérkőzése 2022-ben. 

A mérkőzés első próbálkozása a vendégek előtt adódott, Stronati fejelt fölé egy szöglet után. A 10. percben Banó-Szabó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ahol három védő gyűrűjében elesett, de ítélet nem született, majd két perccel később Tóth Barna fordult le szépen Batikról, ám lövése elkerülte a kaput. A félidő felénél újra Banó-Szabó került óriási helyzetbe, már a kapussal szemben volt, amikor összeért Tóth Balázzsal, azonban sem a játékvezető, sem a VAR nem látott szabálytalanságot, így ezúttal sem kaptak tizenegyest a lila-fehérek. Maradt támadásban a KTE, és tíz perccel a szünet előtt előbb Szuhodovszki, majd Nagy Krisztián kísérletezett. A vezető gólt viszont a Puskás Akadémia szerezte meg a 45. percben, miután Puljic egy felívelt labdát visszafejelt Corbunak, aki kíméletlenül bevágta a jobb felsőbe a labdát (0–1). Még az első játékrész ráadásában egyenlíthetett volna a Kecskemét, viszont Szuhodovszki tekerése a tizenhatos vonaláról épphogy mellé szállt.  

A második felvonás elején rögtön érezhető volt, hogy a KTE komolyabb sebességi fokozatra váltott. A szünetben csereként beálló Katona passzából Nagy Krisztián lőtt mellé, majd az 51. percben egy kisebb kavarodás után Banó-Szabó elé került a labda, ám a támadó lövését blokkolták. Egy minutummal később azonban már senki sem tudott Banó-Szabó útjába állni, ismét egy lecsorgóra csapott le és a lövése a bal kapufát is érintve eljutott a hálóig (1–1). A Kecskemét az egyenlítés után sem állt le, Tóth Barna és Szuhodovszki is lövéssel próbálkozott, majd a 72. percben Vágó eresztett el távolról egy nagy bombát, amely a felső lécről Rijaskó elé pattant, a védő kapásból szép gólt lőtt, azonban les miatt nem adták meg a találatot. A 82. percben Colley vitte el a kapujából kifutó Varga Ádám mellett a labdát, ám a visszaérő Belényesi hatalmas bevetődéssel megmentette a bekapott góltól a kecskemétieket. A végén a túloldalon is volt meccslabda, Szuhodovszki szöglete után Belényesi fejelt, azonban Tóth védeni tudott. Csak úgy, mint a két csapat felcsúti meccsén, a végeredmény ezúttal is 1–1-es döntetlen lett. Szabó István csapata így továbbra is őrzi hazai veretlenségét az élvonalban.

A KTE idei utolsó mérkőzését november 12-én, szombaton 18:15-ös kezdéssel Zalaegerszegen vívja. 

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia 1–1 (0–1)

Kecskemét, 1721 néző, Vezette: Zierkelbach Péter (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel)

KTE: Varga Á. – Nagy K., Szabó A. (Katona 46.), Belényesi, Rijáskó, Zeke – Vágó, Szalai G., Szuhodovszki – Banó-Szabó (Szabó L. 81), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Puskás: Tóth B. – Mezgrani, Batik, Stronati, Spandler – Favorov, Gruber (Colley 62.) – Baluta (Urblik 91.), Corbu (Zahedi 80.), Nagy Zs. – Puljic (Kiss T 62). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Banó-Szabó (52.), ill. Corbu (45.)

Sárga lapok: Rijaskó (11.), Belényesi (18.), Banó-Szabó (57.), Szalai (74.) ill. Spandler (42.), Favorov (41.), Colley (74.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók