A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egy fiatal csapatot kell legyőznünk a Magyar Kupában Andráshidán

Hétvégén szünetelnek az NB-s bajnokságok, ugyanis a Magyar Kupa országos főtáblájának első körét rendezik országszerte. A KTE HUFBAU alacsonyabb osztályú ellenfelet kapott, Andráshidára kell utaznunk, ráadásul nem is keveset.

Andráshida 1969-ig önálló község volt, azóta Zalaegerszeg városrésze. A település futballját 1957-től jegyzik, a megyei és körzeti bajnokságokból 1999-ben kezdtek el nagy lépésekkel felfelé haladni, majd 2005-ben először jutottak fel a harmadosztályba. Bár 2007-ben egy ezüstérem is összejött nekik, a következő bajnokság végén visszaestek a megyébe, ahonnan csak a harmadik bajnoki arany után tudtak visszajutni. 2012 óta egy kisebb vargabetűt leszámítva (gyors visszajutás egy kiesés után) az NBIII-ban szerepeltek, de a mögöttünk hagyott idényben utolsók lettek nyugaton, így búcsúztak.

Azóta a Zala megyei élvonalban igyekeznek kiharcolni a visszajutást, jelenleg a negyedik helyen állva, három pont hátránnyal. Az Andráshida SC hétvégén helyi derbit nyert meg, legyőzték ugyanis az Andráshida TE-t 2-1-re, összessített mérlegük eddig 4 győzelem és 2 vereség. Játékosaik közül főleg a 19 esztendős Szabó Martint érdemes kiemelni, aki 8 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett idén. Összességében elmondható ellenfelünkről, hogy rendkívül fiatal társaság, utolsó bajnoki mérkőzésükön csupán három 20 évesnél idősebb játékos lépett pályára.

A szombati kupameccs egyébként mindenképpen történelmi pillanat lesz, hiszen korábban még nem találkoztak egymással a csapatok.

Szerző: Nyitray András (fotó: Tarr Andráshida SC facebook))

Média partnerek
Támogatók