A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egy góllal jobbnak bizonyult az FTC hazai pályán

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Kecskeméti TE a Ferencváros vendége volt. A találkozó az utolsó pillanatig nyitott maradt a bajnok otthonában, de a hazaiak végül egyetlen góllal jobbnak bizonyultak.

Szűcs Kornél játékjoga iránt a héten konkrét ajánlatot kapott klubunk külföldről. A tárgyalások azóta előrehaladott fázisba kerültek, így a védő nem lépett pályára az FTC ellen, ahogy a sérült Banó-Szabó Bence és Papp Milán sem. Szabó István két helyen változtatott a nyitányhoz képest, Lukács helyett Helmich, Szűcs helyett Májer kezdett.

Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak kezdeményezőn léptek fel, többet birtokolták a labdát, míg mi a kontrákban bízott. Az FTC főleg a védővonal mögé próbálta bejátszani a labdákat a jó ütemű megindulásokban bízva, ezeket a mérkőzés első szakaszában jól reagálta le a védelem, így nagyobb helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A hazai labdabirtoklási fölény ellenére, némileg a semmiből jött a vezető gól a 22. percben, egy hátul eladott labdából Traore törhetett kapura, első helyzetét gólra is váltotta a Ferencvárosnak (1-0). A gól után gyorsan jött az újabb lehetőség, de Maiga fejesét Kersák hárította. A folytatásban főleg Májer révén próbálta megbontani a hazaiak jobb oldalát csapatunk, amikor erre lehetőség adódott, helyenként ez sikerült, de komolyabb helyzet nem alakult ki belőle. A 35. percben Owusu tekert éles szögből, de alaposan fölé, majd a 38. perben a másik oldalon Kovács Barnabás próbálkozott 18 méterről a védő mellől, Dibusz azonban a helyén volt. A félidő hajrájában egy elé pattanó labdát Rommens tűzött még rá kiszorított helyzetből, csak az oldalhálót találta el.

Szünetben Szabó István előre frissített, Pálinkás helyére Lukács érkezett, utóbb kiderült, hogy kényszerű okokból. Szinte azonnal egyenlíthetett is volna a beálló támadó, mert az 53. percben Vágó szerzett labdát, Lukács 15 méterről jobbal tekert, de a bal felső mellé. Bátrabban futballoztunk ekkor, Kovács is labdát tudott szerezni a Fradi tizenhatosa előtt, de beadása Dibusz kezében halt aztán el. Alig egy óra telt el, amikor a hazaiak hármat is cseréltek, a padról is válogatott játékosok érkeztek Romdhan és Botka személyében. Szabó István is frissített, Meszhi és Zsótér érkezett. Az utolsó húsz perc Owusu ápolásával indult, aki összefutott Májerrel, s bár mindketten nehezen keltek fel, a hazai támadónak fájt ez jobban, aki a vállát fogta. Helyére érkezett is Civic. A 74. percben Lukács fejelt Májer beadása után, de nem volt benne erő, annál inkább a másik oldalon Civic balról rátűzött labdájában, de Kersák lábbal védett. A hajrára érkezett még Nagy Krisztián, illetve Vattay Márton személyében egy fiatal is debütált az NB I-ben. A végén érthetően sokkal jobban kinyíltunk már, a 86. percben Katona fejese kevéssel kerülte el a kaput. A hajrában még az FTC előtt is adódott sansz, de Kersák kivédte Romdahn lövését, így maradt az 1-0.

Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

Groupama Aréna, 9977 néző. V: Bogár (Buzás, Becséri)

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Botka 62.), Gustavo, Ramirez – Maiga (Romdhan 62.), Zachariassen (Abu Fani 85.), Rommens – Traore (Kady 62.), Pesic, Owusu (Civic 73.). Vezetőedző: Pascal Jansen

KTE: Kersák – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Helmich (Vattay 80.), Vágó (Meszhi 67.), Nikitscher (Nagy K. 80.), Kovács B. (Zsótér 67.) – Pálinkás (Lukács 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Traore (22.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók