A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egy pontrúgás és egy büntető az Iváncsának ért három pontot

A KTE HUFBAU a bajnokság 4. fordulójában az Iváncsa KSE-t fogadta a Széktói Stadionban. Az első félidőben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd fordulás után a vendégek előbb pontrúgásból, majd büntetőből szereztek gólokat.

Zoran Kuntics kénytelen volt megkeverni lapjait, ugyanis Nánási Balázs betegség, Grünvald Attila eltiltás miatt nem léphetett pályára, így első felnőtt meccsét játszhatta Szalai Gábor. Az első tíz percben a vendégek voltak aktívabbak, ám Pintér és Aradi sem célzott pontosan, Balogh elől ezt követően Kunsági mentett. A 10. percben Karacs lövése ment fölé nem sokkal, majd a 14. percben Asztalos bólintotta fölé Kéri beadását. A 29. percig igazán nagy helyzet nem alakult, kisebb lehetőségeket láthattunk mindkét kapu előtt, ezt leszámítva csak Balogh lesgólja okozott némi izgalmat. A 29. percben aztán Kunságinak már komoly védést kellett bemutatnia, Pintér célozta meg balról befelé húzva a hosszú felsőt. A félidő utolsó negyedórája inkább lila-fehér lehetőségeket hozott, Peres és Hegedűs is aktív volt, előbbi Szalai jó kiugratását követően jobbal a hosszú kapufát találta el a 38. percben.

Fordulás után azonnal gólt szerezhettünk volna, Kéri lapos beadását Asztalos vágta fölé ballal. AZ inkább mezőnyben zajló játék a 61. percben hozott gólt, ekkor jobbról tekert ballal középre egy szabadrúgást a vendég együttes, amit Aradi csúsztatott az ötösről a kapuba (0-1). Zoran Kuntics kettős cserével igyekezett belenyúlni a meccsbe, de csak távoli lövésekig jutottunk, Hegedűs próbálkozását Prokop ráadásul kitolta. A 76. percben Barna próbálkozhatott kapuval szemben állva, de ballal ő sem talált kaput, a kontrából aztán büntetett az Iváncsa. Tamaskó rántotta le Killert, a tizenegyest aztán Vallejos be is vágta (0-2). A hajrában már a szépítés sem jött össze, Szalai tekerését kitolta a kapus, majd egy szöglet után Fehér is mellé lőtt közelről, így maradt a 0-2.

KTE HUFBAU – Iváncsa KSE 0-2 (0-0)

NBIII. közép csoport, 4. forduló

KTE: Kunsági – Kéri, Vágó, Fehér, Tamaskó (Vladul 80.) – Szalai, Karacs – Peres, Hegedűs, Erdei (Babolek 64.) – Asztalos (Barna 64.).

Iváncsa: Prokop – Madarász, Aradi (Nyul 80.), Varga, Fekecs – Szellák (Vallejos 56.), Pribék – Cseszneki, Hujber (Killer 71.), Pintér – Balogh.

Gól: Aradi (61.), Vallejos (78. – büntető)

Sárga lap: Karacs ill. Fekecs, Aradi, Pribék, Cseszneki, Killer

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU): Újra azt mondhatom, hogy nehéz meccset vártam, de nem vártam magunktól ilyen hibákat, ráadásul előre meg is beszéltünk, mire kell figyelni. Az első gólnál a kapunak háttal álló játékost rúgtunk fel a tizenhatosnál, ebből végül gólt is kaptunk. Ezt mondtam a csapatnak is az öltözőben, hogy sajnos mindig mi vagyunk az a csapat, aki megcsinálja ezeket a hibákat, utána aztán nem tudunk kimászni belőle. Számoltam, öt gólhelyzetünk volt ma, ezeket nem lőttük be. Az ellenfél közben büntetőből is betalált, ami a harmadik már, amit befújnak a szezonban ellenünk. Több játékos is nagy szívvel játszik, ami jó, ugyanakkor az ész is kell, mert ha az nem párosul ehhez, akkor nem leszünk jobbak. Sajnos olyan periódusban vagyunk most, hogy nekünk minden kifelé jön, az ellenfél ugyanakkor kihasználja a hibáinkat.

Domján Attila (Iváncsa KSE): Az első 35 percben véleményem szerint uraltuk a játékot, az történt, amit megbeszéltünk, dominálni tudtunk. Az utolsó 5-10 perc nagyon nem tetszett, ott dominált a Kecskemét, meleg pillanatokat kellett átélnünk, megúsznunk. A második félidő egálosnak nevezhető, a pontrúgás billentette ki a mérkőzést, onnantól többet kellett kockáztatnia a hazaiaknak. Lezárhattuk volna talán előbb is a meccset, ami végül sikerült is. Ha az összképet nézem, akkor megérdemelten nyertünk, de egy nagyon jó csapat ellen.

Szerző: Nyitray András (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Média partnerek
Támogatók