A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egy szabadrúgással vitte el a pontokat a Dabas

Vasárnap a tavaszi szezon nyitányára került sor, a 17. fordulóban az FC Dabast fogadtuk a Széktói Stadionban. A kevés helyzetet hozó találkozón egyetlen gól döntött, egy jól eltalált szabadrúgással tudott nyeri a Dabas.

Szabó Tibornak több hiányzója is volt, Farkas István, Tóth Roland, Kitl Zoltán és Nádudvari Alex sem volt bevethető. A nem túl jó talajú pályán főleg mezőnyharc dominált az első félidőben, a vendégek igyekeztek nyomás alá helyezni minket a kezdés után, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, egy szöglet utáni ollózást jegyezhettünk csak fel, mely kapu mellé szállt a 4. percben. A kapuk ezt leszámítva nem forogtak veszélyben, egyedül a pontrúgásoknál alakult ki némi izgalom. A 37. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, ami rögtön gól is lett. Ahogy tavaly Dabason, úgy most is egy 20 méteres szabadrúgásból voltak eredményesek a vendégek, a labda mögé akkor és most is Fritz állt oda, aki a bal felsőbe tekert (0-1).

Szünetben Selyem Zsolt beállításával igyekezett erősíteni Szabó Tibor, szélsőnk előtt rögtön adódott is egy sansz, de jobbal fölé bombázott kapásból. A kemény talajon sok technikai hibát vétett mindkét csapat, de azért próbálkoztunk, 7 perc elteltével Balog kereste Perest, aki ziccerbe is került, de a jó ütemben kilépő kapus fel tudta szedni előle a labdát. Az 56. percben a meccs helyzetét dolgoztuk ki, Vladul lőhetett kapura 15 méterről, de a rövidbe tartó játékszert kitolta Scheilinger. Az utolsó 30 perc ismét a mezőnyharcról szólt, Markó átlövése kevés veszélyt okozott, s bár a szélen többször is meg tudtuk bontani a dabasi védelmet, nem tudtuk lövéssel befejezni ezeket az akciókat. A 82. percben Kunsági indításával Zámbó lódulhatott meg, lapos beadásával Balogot kereste, de az elé bevetődő védő tisztázni tudott. A hajrára maradtak az ívelések, de ezekben már nem volt veszély.

Kecskeméti TE – FC Dabas 0-1 (0-1)

NBIII. közép csoport, 17. forduló

KTE: Kunsági – Bagó, Nánási, Urbán, Zámbori – Terbe, Markó – Szabó D. (Selyem 46.), Balog, Peres – Vladul (Zámbó 71.)

Dabas: Scheilinger – Molnár S., Molnár P. Eördögh, Fritz – Fitos, Csepregi (Szántó 58.), Erős, Balanescu (Takács K. 80.) – Sándli (Crkvenjakov 70.), Szenes.

Gól: Fritz (37.)

Szabó Tibor (Kecskeméti TE): Egy nagyon rossz mérkőzésen egy szabadrúgás döntötte el a pontok sorsát. Egymás hibáiból éltek a csapatok, nagyon kevés helyzetet tudtunk kidolgozni. A pálya minősége nem engedte meg a kombinatív játékot, rendkívül rossz volt a talaj. A második félidőben sok energiát mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, ezt kellett volna az elsőben is, akkor talán nem 0-1 a vége.

Erős Károly (FC Dabas): Az első meccset mindig a nüanszok döntik el, ez ma is megvolt. A Kecskemétben van futball, ezt az első félidőben nem vállalták fel, a másodikban viszont igen, ez hosszútávon biztosan kifizetődő lesz nekik. Ebből adódtak lehetőségeik, ez a győzelmünk értékét növeli. A csapatomat dicsérni tudom, mert az első játékrészben a Kecskemétet nem hagytuk kibontakozni, a srácok végig küzdöttek. A másodikban sajnálom, hogy a kontrákat nem tudtuk erőltetni, lezárni a meccset, bár a pálya sem volt ideális. Játékban többet kell nyújtanunk, de az első lépést megtettük. Gratulálok csapatomnak, a Kecskemétnek pedig kívánom, hogy érjék el céljaikat!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók