A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egyértelműen a visszavágás a cél a Vác ellen

A KTE HUFBAU vasárnap 14:30-kor a Vác FC-t fogadja zárt kapus mérkőzésen az NBIII. közép csoportjában. Hazai oldalról nézve egyértelműen plusz motiváció dolgozhat a játékosokban, hiszen az első tavaszi siker mellett, a keserű őszi vereségért is szeretnének visszavágni.

Pakson 0-0-os döntetlennel kezdte a szezont a KTE HUFBAU, így az első hazai meccsen természetesen már az a cél, hogy újra három pontnak örüljenek a játékosok. A paksi iksz egy 6 mérkőzéses győzelmi sorozatot zárt le, de a hosszú veretlenségi széria továbbra is tart, hiszen 2020. október 4-e óta nem találtunk legyőzőre a bajnokságban, ez 10 mérkőzést jelent. Sem ez, sem a Vác helyezése sem tévesztheti meg azonban Gombos Zsolt csapatát, hiszen ősszel hasonló erőviszonyok mellett fájó vereségbe sikerült beleszaladni, hiába állt már 0-2 az eredményjelzőn a zuglói pályán, a végén a Vác örülhetett 3-2-es sikernek. Gombos Zsolt egy visszatérővel biztosan számolhat majd, hiszen Szalai Gábor letöltötte sárga lapok miatti eltiltását.

Gombos Zsolt (vezetőedző, KTE HUFBAU): - Beszéltünk már a fájó őszi vereségről, remélem élénken él is a srácokban. Ahogy mindig, úgy most is felkészültünk a legjobb tudásunk szerint, várjuk a mérkőzést. Pakson nem jött össze a győzelem, most hazai pályán az az elsődleges cél, hogy megszerezzük a három pontot. Szalai Gabi visszatér, de vannak nekünk is még sérültjeink. Elszántak a fiúk, a héten sok időt szenteltünk a támadásfelépítésnek, illetve a befejezéseknek, hogy ebben előre tudjunk lépni a múlt héthez képest.

A Vác kapcsán már bővebben is írtunk róla, hogy januártól újra a régi nagy sikerek megalapozója, Csank János vette át a csapat irányítását. A gárda alapvetően nagy átalakuláson nem esett át, így helyezésük alapján a gárda fő célja továbbra is a biztos bennmaradás lehet majd tavasszal. A tavaszt a Honvéd II. vendégeként 2-1-es vereséggel kezdte ellenfelünk, igaz, közel jártak a döntetlenhez, hiszen egy büntetőt is elhibáztak. A Vác ezzel jelenleg a 15. helyen áll a tabellán, így talán még nagyobb bravúr lenne, ha újra meglepetést okoznának.

Csank János (Vác FC, szakmai igazgató): - Nem vagyunk olyan jó passzban, mert vannak sérültjeink, legalább hárman biztosan kihagyják ezt a találkozót. Kevesen vagyunk, egy meghatározó emberünk ráadásul egyetemi tanulmányai miatt az utolsó pillanatban el is igazolt. Két veretes csapattal kezdjük a szezont, a Honvéd ellen sajnos a fordulópontnál kihagytunk egy büntetőt, amivel elment a döntetlen lehetősége, most pedig a Kecskemét következik. A táblázatra nézve is látszik, hogy jó csapat, a játékosok közül is sokakat ismerek, akad olyan, akivel együtt is dolgoztam. Biztosan jobb passzban vannak nálunk, az őszi sikerünk pedig valóban nagy bravúr lehetett, ez más sportágban nem nagyon fordulhat elő, csak a futballban. Most is ebben bízunk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés ez sem a Kecskemétnek. Biztosan bátran fogunk játszani, ugyanis azt kértem a játékosoktól, hogy mindenki játsszon ki magából mindent itt az első két körben. Szeretnénk persze komoly eredményt elérni, de vannak realitások is. Nekünk jövő héten kezdődik igazából a bajnokság, de óriási plusz lenne természetesen, ha már most sikerülne valamit elérni.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, de élőképes közvetítés (Kesport TV Youtube), illetve szöveges eseménykövetés (KTE Twitter) is lesz róla. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók