A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Egyik edző sem az edzőmeccsből indul ki

Vasárnap 17:00-kor a Dabas-Gyón elleni találkozóval kezdi meg hazai pályán a bajnokságot a KTE. A nyitány előtt mindkét csapata vezetőedzőjét megszólítottuk szokásunkhoz híven. Abban Aczél Zoltán és Zoran Kuntics is egyetértett, hogy a nyári, 1-0-os vendégsikerrel záruló edzőmeccsből nem szabad kiindulniuk.

Zoran Kuntics és Farkas István 

Zoran Kuntics (KTE): Azon az edzőmeccsen 3-4 utánpótláskorú játékos kapott lehetőséget. A meccs előtt, illetve után is elmondtam, hogy ilyen összeállításban biztosan nem fogunk felállni a nyitányon. Alighanem Dabas-Gyón se, mert tudomásom szerint távozott is tőlük azóta játékos. Összesen 17 új játékos érkezett a 2 maradó mellé, azokhoz képest, akik megnyerték a megyei bajnokságot. A többségük ráadásul az NBII-ből, vagy az NBIII-ból jött. Én úgy gondolom, hogy nem is a bennmaradás az ő céljuk, ennél sokkal jobb eredményt szeretnének elérni. Az edzőmeccsen egyébként 4-5 ziccert hibáztunk el, míg ellenfelünk kihasználta lehetőségét. A felkészülési eredmények azonban nem számítanak, én is optimista vagyok, annak ellenére is, hogy hazai pályán még nem láttam gólt tőlünk. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokságban majd sokszor az ellenfél hálójába kerül a labda.

A vendégek mestere (jobbra) mindent megnyert tavaly csapatával (fotó: Facebook)

Aczél Zoltán (Dabas-Gyón FC): Egy öthetes felkészülésen vagyunk túl, amiből az utolsó már inkább a bajnoki mérkőzésről szól. Nem szeretek, és nem fogunk azzal foglalkozni, hogy újoncok vagyunk. Soha nem könnyű ez, de láttunk már példákat arra, hogyan vetették meg a lábukat magasabb osztályban más csapatok, vagy éppen szerepeltek jól. A mi helyzetünk nem volt könnyű, mert 16 emberből 14 távozott nyáron abból a megyei bajnok együttesből, mely agyonnyert mindent. Minden gondolatát ismertük egymásnak gyakorlatilag, de munka mellett nem tudták vállalni az NBIII-at. Július 2-án így 15 új ember érkezett meg az első edzésre, ennek tükrében ez az idő nem volt sok, de nem panaszkodom, becsülettel dolgoztak. A hangulat jó, tudjuk mire lehetünk képesek ebben az osztályban, szerényen és normálisan készültek ezek a játékosok, de a szélrózsa minden irányából érkeztek, így nem volt egyszerű összerakni őket. A Kecskemétnek biztosan mások lesznek a céljai, kimondottan erős városról és klubról van szó, erre még abból az időből is emlékszem, amikor az élvonalban dolgoztam, hiszen akkor a KTE is ott szerepelt. Biztosan nem ilyen osztályban szeretne szerepelni egy ilyen klub, ettől függetlenül ezen a mérkőzésen mi is pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Az edzőmeccsről csak annyit, hogy akkor az első félidőben rendkívül gyengén védekeztünk, 4-5 gólhelyzete is volt a Kecskemétnek. Ezt meg kell akadályoznunk vasárnap. A második félidőben már egálban voltunk, de ott már jöttek a cserék folyamatosan mindkét oldalon. Összességében a hazai csapat a mérkőzés esélyese, nem lesz könnyű dolgunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók