A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Élcsapatot győztünk le!

Vasárnap a tabella harmadik helyén álló Dunaújvárost fogadta csapatunk, akik tavasszal kitűnő formában voltak, 8 mérkőzésen át gólt sem kaptak. A nagy szériát sikerült megtörnünk, Takács Krisztofer góljával tartottuk itthon a pontokat.

Szabó Tibornak komoly hiányzói is akadtak, Peres Csaba és Vladul Stefan sem volt bevethető, míg Nánási Balázs nem volt hibátlan fizikális állapotban. Az első negyedóra csöndben csordogált, láthatóan mindkét csapat tartott azért a másiktól, éppen ezért a stabilitás megőrzésére törekedtek ekkor főleg. A 13. percben mi próbálkoztunk először, Zámbori életerős átlövése azonban pont középre ment, Pokorni így kiöklözte. A 17. percben Nánási cserét kért, ismét az ifjú Vágó állt be helyette, aki ezúttal is nagyon magabiztosan futballozott a védelem közepén. Igazán komoly helyzetek nem alakultak ki, így átlövésekkel próbálkoztak a csapatok, Szepessy és Dorogi is tévedett azonban. A félidő hajrájában Takács dolgoztatta meg ismét Pokornit 16-ról, míg a másik oldalon Tóth közeli fejese ment fölé.

A második félidő álomszerűen indult számunkra, a vendégek elpasszoltak egy labdát a felezőnél, amire Takács csapott le, majd egyedül robogott a kapuig és ballal a hosszúba gurított (1-0). A gól után a vendégek helyenként meddő fölényt tudtak kialakítani, de a kapunk elvétve sem nagyon forgott veszélyben, ebben az időszakban sok szabálytalanság is tördelte a játékot. A fölény ellenére kontráinkban is végig benne volt a gólszerzés lehetősége, de a kapu előtt rendre pontatlannak bizonyultunk. A legnagyobb újvárosi helyzetet a 81. percben jegyezhettük fel, Horváth maradt ott a kapuval szemben, de még tisztázni tudtunk előle. Az utolsó percben Kiss fejese okozott még némi izgalmat, de ez sem talált kaput, így megőriztük előnyünket.

Kecskeméti TE – Dunaújváros 1-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 22. forduló

KTE: Kunsági – Bagó, Nánási (Vágó 17.), Urbán, Farkas – Terbe, Markó – Selyem (Nádudvari 88.), Takács (Szabó D. 69.), Zámbori – Balog.

Dunaújváros: Pokorni – Sándor, Puskás, Hompót, Horváth – Barna, Dorogi – Tapiska, Mundi (Kovács 78.), Szepessy (Kiss 78.) – Tóth T.

Gól: Takács (47.)

Sárga lap: Balog, Urbán, Zámbori ill. Barna, Horváth

Szabó Tibor (KTE): Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, végig küzdelmes és harcos volt. Talán az döntött a javunkra ma, hogy nagyon akartuk a három pontot. Fontos az, hogy egy ilyen jó ellenfelet tudtunk legyőzni, hiszen kiegyensúlyozott a bajnokság, ma mi is megmutattuk, hogy bárki le tud győzni igazából bárkit. A bajnokesélyes Szeged-Grosicshoz látogatunk jövő héten, akik ellen szintén nem lesz könnyű dolgunk, de ez a siker ahhoz a találkozóhoz is hitet adhat.

Lőrincz Emil (Dunaújváros): Megszakadt a sorozatunk, de én ezzel eddig sem foglalkoztam, persze szép eredmény volt. Sikerült ma magunkat megverni. Az első félidőben végig uraltuk a játékot, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, komoly lehetőségeink is adódtak. Sajnos pontatlanok voltunk az utolsó megoldásoknál. A második félidő elején elpasszoltunk egy labdát, ebből a Kecskemét gólt rúgott, onnantól kezdve csak erőlködtünk, de nem volt pontos a játékunk a támadóharmadban, hiányoztak a minőségi megoldások.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók