A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Elkészült az NB III-as tervezet

Az MLSZ Versenybizottsága klubunk számára is megküldte hivatalos tájékoztatóját a 2024/2025-ös csoportbeosztásról. Egyelőre a tervezetet kapták kézhez a csapatok, mivel maradtak nyitott versenyügyi kérdések, melyek módosíthatják még a mezőny összetételét.

Annyi biztosnak mondható, hogy tartalékcsapatunk idén is a Dél-Keleti csoportba kapott besorolást, ahol vármegyei érdekeltségű párosítás is lesz, hiszen az NB II-től búcsúzó Tiszakécskei LC is ide került. Mivel még csak tervezetről van szó, a pontos menetrend sem ismert, de amennyiben hatalmas változás nem lesz, úgy Szegeden kezdi az idényt a „kis” KTE. Nagy változás a csoport tagjait tekintve egyébként nem történt jelen állás szerint, 11 klubbal az előző bajnokságban is találkoztunk már, újoncként a már említett Tiszakécske, illetve a vármegyei bajnokságból a Tiszaföldvár, a Gyula és a Szegedi VSE érkezik. 

Az NB III-ban idén négy csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikbe 16 csapat kapott besorolást. Az idény végeztével a négy bajnok közül osztályozót követően kettő juthat fel a másodosztályba. Búcsúzni a 14-16. helyezett együttesek fognak a versenykiírás értelmében. A kötelező meccsnap továbbra is a vasárnap lesz, kivéve ha válogatott mérkőzéssel, illetve nemzeti ünneppel esne egybe a forduló. Mivel augusztusban a MOL Magyar Kupa első fordulói is lezajlanak, így hétközi fordulókat is beiktattak erre az időszakra.

Az első három forduló várható programja:

07.28. (vasárnap): Szegedi VSE – KTE II.

08.07. (szerda): KTE II. – BKV Előre

08.11. (vasárnap): Gyulai Termál – KTE II.

A Dél-Keleti csoportban szereplő klubok:

BKV Előre, Budapest Honvéd II., Dabas, ESMTK, Gyula, Hódmezővásárhely, KTE II., Körösladány, Martfű, Monor, Pénzügyőr, Szegedi VSE, Szolnok, Tiszaföldvár, Tiszakécske, Vasas II.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók