A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Élvezetes meccset várnak a vezetőedzők

Vasárnap 19 órakor a Budaörs ellen kezdi meg szereplését csapatunk a Merkantil Bank Ligában. A mérkőzés előtt szokásunkhoz híven mindkét együttes trénerét megkérdeztük várakozásaikról.

Szabó István (fotó: Bús Csaba/baon.hu)

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: –A játékosok, a stábtagok, és szerintem a szurkolók is nagyon várják már ezt a rajtot. Hat és fél hét edzés után ki vagyunk már éhezve a bajnoki mérkőzésre. A szurkolók pozitív energiáira úgy gondolom nagy szükséges lesz a játékosoknak, erre kérném őket én is, hogy támogassák az első perctől a srácokat. Folyamatosan dolgoztunk a nyár folyamán, van egy heti ritmusunk, de természetesen a csapatépítés ezzel a hat és fél héttel nem fejeződött be, hiszen rengeteg új futballista érkezett. Igyekszünk építeni mindenkit, emellett a taktikai elemeket is folyamatosan erősíteni. Úgy gondolom, hogy a játékosok nagyon motiváltak, bizonyítani akarnak, jó típusú csapatunk van. A papírforma alapján nem feltétlen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen mi feljutók vagyunk, a Budaörs pedig az utóbbi évek egyik meghatározó együttese volt ebben az osztályban. Ezzel együtt szeretnénk meglepetést okozni, nem feltartott kézzel akarunk futballozni hazai pályán. Nagyon támadószellemű együttes, idegenben is veszélyesek, így élvezetes találkozó lesz. Mi ugyanabban a filozófiában szeretnénk játszani, amit a felkészülés alatt is gyakoroltunk. Amennyiben azt a játékot hozni tudjuk, akkor élvezetes mérkőzésen igazi meglepetést tudunk okozni.

Márkus Tibor, a Budaörs vezetőedzője: –Egy hosszú felkészülésen vagyunk túl a rövid téli után. Picit arra számítottam, hogy azért hamarabb kiegyenesedünk, formálódik még a csapat, de összességében nem vagyok elégedetlen. Az a munka, illetve az a hozzáállás, ami ezt az időszakot jellemezte, az rendben volt. Az első forduló előtt picit a sötétben tapogatózunk mi is, egy újonc csapat ráadásul az ellenfelünk, mely nagyon át is alakult. Amennyire lehetett, igyekeztünk felkészülni a Kecskemétből, hogy azt kapjuk-e vissza, amire készültünk, az majd kiderül vasárnap este. Sokat számíthat, hogy ki tud higgadtabb maradni, illetve ki tudja jobban ráerőltetni az akaratát a másikra.

Márkus Tibor (fotó: Budaörsi SC facebook) 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók