A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Elvitte a pontokat a Nyíregyháza

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Nyíregyháza volt a KTE ellenfele a Széktói Stadionban, végig szakadó esőben. A jó hazai kezdést Kovácsréti bombája hűtötte le, s mivel a folytatásban nem sikerült a kapuba találni, az előnyét növelni tudó Nyíregyháza elvitte a pontokat.

Nagy hazai rohammal indult a meccs, az első percben már Katona Bálint lövését blokkolták, majd nem sokkal ezután Tóth ejtett ki egy beadást, amit aztán valahogy vetődve menteni tudott Katona Levente elől a gólvonalon. Az 5. percben Bocskay vállalkozott ballal átlövésre, ami a jobb felső felett szállt el. A 17. percben megint Bocskay próbálkozott, ezúttal egy szabadrúgást tűzött rá távolról, mely a jobb felső mellett ment el. Egy perccel később lőtt kapura először a Nyíregyháza, éles szögből Babic tűzte rá, Varga viszont a helyén volt. A 22. percben újabb hazai szabadrúgást jegyezhettünk fel, Nagy a rövidet próbálta bevenni, de nem talált kaput. A 27. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy szöglet után jó 30 méterre került a labda a kecskeméti kaputól, de Kovácsrétit ez nem zavarta, kipókhálózta a bal felsőt (0-1). Nagy lehetőség adódott ezután itt is, ott is, előbb Babic csúsztatott, de Varga védett, majd a másik oldalon Lukács fordult le védőjéről, éles szögből viszont ziccerben a kapusba lőtt. Szünet előtt meg is duplázta előnyét az újonc, a 43. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgással Nagy Barnabást indították el a bal oldalon, beadására Navratil érkezett középen (0-2).

Szünetben Szabó István kettőt is cserélt, érkezett Szabó Alex és Tófol Montiel. A második félidő hazai lövésekkel indult, Zeke és Montiel is távolról próbálkozott, előbbit Tóth fogta, utóbbi egy védőn megpattanva ment fölé. Masszív hazai labdabirtoklási fölény jellemezte a félidőt, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A nyíregyházi védelem stabilan állt a lábán, több lövést is blokkoltak, emellett rengeteg beadást hárítottak. Nikitscher lövése még veszélytelen volt, de aztán a 69. percben Katona Bálint már komoly munka elé állította Tóthot, akinek fölé kellett ütnie átlövését. A hajrában is adódtak még kecskeméti sanszok, de ezen a napon egyszerűen semmi sem akart összejönni: a 78. percben Nagy lövése ment el kevéssel a jobb felső mellett, majd Katona Bálint ígéretes lövése is levágódott a védőről. A hajrában Pálinkás előtt adódott még egy helyzet, de ebből sem született gól. A Nyíregyháza szervezetten kivédekezte a második félidőt, így elvitte a pontokat.

Kecskeméti TE – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-2)

Kecskemét, 1413 néző. V: Derdák (Huszár, Berényi)

Nyíregyháza: Tóth B. – Gengeliczki, Alaxai, Keresztes – Navratil, Keita, Toma (Pinte 74.), Nagy B. – Kovácsréti, Babic (Ramos 62.), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián

KTE: Varga B. – Nagy K., Rjaskó (Szabó A. 46.), Belényesi, Katona L., Zeke – Nikitscher, Bocskay (Vágó 77.), Vattay (Montiel 46.), Katona B. – Lukács (Pálinkás 77.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kovácsréti (27.), Navratil (43.)  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók