A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Fájó pontokat hullajtottunk el a Szekszárd ellen

A bajnokság 27. fordulójában a Szekszárdi UFC volt ellenfelünk a Széktói Stadionban. Elsősorban magunknak tettük nehézzé a tolnaiak elleni összecsapást, hiszen hiába vezettünk szinte végig a második félidőben, a hajrában egyenlíteni tudtak a vendégek.

Jól indult számunkra a találkozó, hiszen rögtön helyzeteket dolgoztunk, a 3. percben Asztalos lopta le Pomozi kapus rosszul kipasszolt labdáját, majd Károlyt hozta helyzetbe, de lövésébe még belelépett egy védő. A szöglet után is betalálhattunk volna, de a végül lövőhelyzetet kicsikaró Koszó centikkel a bal alsó mellé lőtt a tömegből. Az első negyedórában megmaradt a kecskeméti nyomás, a vendégek nem nagyon tudtak kijönni saját térfelükről, de a 14. percben Pantelisz is mellé lőtt Puskás beadása után. A Szekszárd ezt követően kicsit bátrabb lett, előbb Horog, majd Rácz tesztelte Mészárost. A 30. percben Károly szabadrúgását kellett kitolnia Pomozinak, majd a szöglet után Koszó fejelt, de ezt is fogta a kapus. Ezt követően megint a Szekszárd pillanatai jöttek, Horog kétszer is helyzetbe került, de előbb ballal, majd jobbal sem találta el a kaput. A 39. percben mégis örülhettek a vendégek, Arena ugyanis 16 méterről kipókhálózta szabadrúgásból a bal felsőt (1-0). Szerencsére az egyenlítésre nem kellett sokat várni, a 44. percben Tóth fejelte középre Nagy felívelését, amit aztán Asztalos stukkolt a hálóba (1-1).

A második félidőt nem is kezdhettük volna jobban, hiszen rögtön az első percben Panteliszt vágták fel a tizenhatoson belül, amiért járt is a büntető. A labda mögé szokás szerint Károly állt oda, és higgadtan a hálóba lőtt (2-1). Vezetésünk birtokában nyugodtan játszhattunk, az 52. percben Asztalos akár növelhette is volna az előnyt, de fölé fejelt, míg a másik oldalon Wirth távoli lövése csemege volt Mészárosnak. Az 58. percben ugyan betaláltunk, miután Károly szabadrúgása után Vágó a hálóba fejelt, de ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. Az utolsó húsz percet Nagy lövése vezette fel, aki egyedül törhetett kapura, de a rövid alsóba szánt lövését kipiszkálta a kapus. Ekkor már a csereként beálló Mayer is próbálkozhatott, de 16 méterről egy szép akció végén fölé lőtt két perccel később. Noha kontrákból több sanszunk is adódott, rendre rossz döntéseket hoztunk, amiért kettő ponttal fizettünk, ugyanis a 83. percben egy kapu előtti kavarodásból Mayer végül csak betalált, kialakítva a végeredményt (2-2). A végén Mayer akár mennybe is mehetett volna, de a 92. percben fölé lőtt egy kontra végén 16 méterről. 

KTE HUFBAU – Szekszárdi UFC 2-2 (1-1)

NBIII. közép csoport, 27. forduló

V.: Maml Zoltán (Szabó Dániel, Dobos Dávid)

KTE: Mészáros – Grünvald, Károly, Nagy (Szalai 84.), Tóth, Koszó, Vágó, Puskás, Popgeorgiev (Jakab 58.), Asztalos (Lukács 70.), Gál.

SZUFC: Pomozi – Aszalós, Béla (Péter 77.), Horog, Tratnyek, Arena, Rácz, Németh, Lékó (Borbély 65.), Budai, Wirth (Mayer 57.).

Gól: Asztalos (44.), Károly (47. – büntetőből) ill. Arena (39.), Mayer (83.)

Sárga lap: Asztalos (34.), Koszó (67.), Puskás (87.) ill. Horog (13.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): - Úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. Magasan védekeztünk, ebből labdaszerzéseink, ziccereink voltak. Gólt nem tudtunk rúgni, de ezzel sem lett volna gond, hiszen azt kértem a játékosaimtól, hogy legyenek türelmesek, legyünk szervezettek, tegyük a dolgunkat, ahogy a Hódmezővásárhely ellen is. Jó húsz perc után valami történt, bátortalanul játszottunk, nem nyertük meg a párharcokat, majd kaptunk is egy gólt. A lehető legjobbkor jött az egyenlítés még a szünet előtt, a második félidőre tiszta lappal mehettünk ki. Sikerült rögtön kiharcolnunk egy tizenegyest, utána megint kialakítottunk egy tíz-tizenötperces nyomást, lehetőségeink is voltak, amiből le kellett volna zárni a mérkőzést. Ehelyett a hajrában aztán kaptunk megint egy gólt, amit magam sem láttam, hogy született végül. Összességében azt kell mondjam, abszolút megérdemelte a Szekszárd a pontszerzést, mert ma sok rossz döntést hoztunk, illetve a párharcainkat sem jó százalékban nyertük meg. Gratulálok ellenfelünknek, ezzel a játékkal biztosan nem fognak kiesni!

Turi Zsolt (Szekszárdi UFC): - Amire készültünk egész héten, az ült a mérkőzés folyamán. A Kecskemét többet birtokolta a labdát, próbálta feltörni a védekezésünket, de ez nem nagyon sikerült ellenfelünknek véleményem szerint, góljaikhoz is inkább a szerencse kellett. Hátrányba kerültünk, de a csapat tartását mutatja, hogy kitámadtunk egész pályára, és a hajrában akár a győztes gólt is megszerezhettük volna.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók