Felkészülés: Egyetlen találat döntött az első edzőmeccsen

Szombaton az NBII-es Tiszakécske ellen kezdte a felkészülési meccsek sorát a Kecskeméti TE. Szabó Tibor minden játékosnak lehetőséget adott, a próbázók is megmutathatták magukat. A mérkőzésen végül egyetlen gól született, ezt a vendégek szerezték.

Huszárik Zsolt is próbázó volt (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

A hazai kezdőben Kunsági Roland, Huszárik Zsolt, Nagy Gergő és Pataki Zsolt is lehetséges új igazolásként bizonyíthatott, de az U19-es Vágó Gábor is bekerült. A vendégek két részre osztották csapatukat, ugyanis délután még a Vidi második csapatával is találkoznak, mielőtt edzőtáborba mennének. Az már az elején látszott, hogy a kécskeiek igyekeznek fölényt kiharcolni, a labda jobbára náluk volt, de szervezetten védekeztünk. Gréczi Márton okozta a legtöbb veszélyt a kapura, de nem sikerült betalálnia, a folytatásban aztán Vladul ugorhatott meg egyedül, de hosszan tolta meg a labdát a kapussal szemben. A következő helyzet a TVSE előtt adódott, Benkó lőtt fölé közelről egy jó beadás után, majd Markó próbálta nagyon távolról meglepni Molnárt. Ezt követően megint Gréczi próbálkozott, de Kunsági kitolta löketét. A 23. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Kunsági nem elég határozottan futott ki kapujából egy indításra, a labdát így Batizi-Pócsi tudta elcsenni előle, majd az üres kapuba gurított (0-1). A gól után is maradtak még helyzetek az első játékrészben, de Gréczi ismét nem talált kaput, majd Markó balos lökete is elkerülte a hosszú alsót. A félidő végén Batizi-Pócsi volt ismét aktív, de csak oldalhálóig jutott.

Szünetben szinte teljes sort cserélt Szabó Tibor, az ezúttal még pihenő Terbe Botondon kívül mindenki lehetőséget kapott. A második játékrészben már közelebb került a két csapat egymáshoz labdabirtoklásban is, a játék kiegyenlítettebb lett, a kapuk azonban keveset forogtak veszélyben. Gréczi továbbra is sok kellemetlenséget okozott sebességével, de ezen a napon el volt átkozva, Mészáros két helyzetét is hárította, majd a kapufa sem volt vele. A legnagyobb hazai helyzet Tóth Roland előtt adódott, aki okosan húzott befelé jobbról, de ballal már kapu mellé lőtt nem sokkal beállása után. Az eredmény itt már nem változott, a vendégek végül egy góllal jobbnak bizonyultak.

Kecskeméti TE – Duna Aszfalt TVSE 0-1 (0-1)

Edzőmeccs, Széktói műfű

KTE (1. féidő): Kunsági – Bagó (Szabó G.), Vágó, Pataki, Zámbori – Zámbó, Huszárik – Selyem, Markó, Nagy G. – Vladul.

KTE (2. félidő): Kunsági (Mészáros) – Szabó G. (Hirman), Urbán, Parázs, Farkas – Szabó D., Nádudvari – Huszárik (Tóth R.), Kitl, Takács – Balog.

TVSE: Molnár – Tölgyesi, Kardos, Csáki, Sváb – Benkó, Horváth, Kirchner, Károly – Gréczi M., Batizi-Pócsi.

Csere: Stoiacovici, Mihály

Gól: Batizi-Pócsi (23.)

Szabó Tibor (KTE): A felkészülésünket abszolút jól szolgálta ez a meccs, jó erőfelmérő volt. Az első félidő jó és dinamikus játékot hozott, a második már kevésbé. Ott nem azt kaptuk vissza, amit elvárnánk. Adódtak gólszerzési lehetőségeink is, de sajnos kaptunk egy buta gólt. Jó alkalom volt ez arra, hogy a próbajátékosokat is megnézzük, teljesebb képet kapjunk róluk.

Szabó István (TVSE): Mindig szívesen találkozok a Kecskeméttel, mert Tibinek egy jó és kulturált focit játszó csapata van. Azt azért jó tudni, hogy január 4-e óta zajlik nálunk a munka, azóta egy szabadnapja volt a játékosoknak, a héten 6 edzés mellett már a harmadik edzőmeccsünket játszottuk, innen megyünk a negyedikre, majd edzőtáborba. Érthetően nagyon fáradtak a játékosok, hiszen ezen a héten kapták a csúcsterhelést. Az első félidőben jól és kombinatívan játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Kecskemétnek is voltak helyzetei, mi is ajándékoztunk egy-két lehetőséget. Szerettem volna minden játékosnak 90 percet adni, ez nagyjából sikerült is, úgyhogy elérte a meccs a célját, az eredmény másodlagos.

Szerző: Nyitray András

Média partnerek
Támogatók