A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Felsőzsolcán kezdünk a MOL Magyar Kupában

Hétvégén ismételten szünetel a Merkantil Bank Liga, hiszen a MOL Magyar Kupa 3. fordulóját rendezik, ahol már az NBI-es és NBII-es klubok is bekapcsolódnak a versenybe. A legjobb 64 között csapatunk a BTE Felsőzsolca vendége lesz.

A zsolcai csapat a Borsod megyei élvonalban szerepel, ahol az utóbbi hat évben ötször szereztek ezüstérmet, a legutóbbit éppen az előző szezonban. Az idei szezonban egyelőre két győzelemmel és egy-egy döntetlennel a nyolcadik az együttes, de igen komoly meccsdömpinggel indult számukra a szezon, hiszen a Magyar Kupa mellett már a Megyei Kupa is elindult Borsodban, ahol két kört sikerrel vettek már. Jól megy az országos sorozatban is nekik, hiszen büntetőkkel búcsúztatták az NBIII-as Salgótarjánt, majd legutóbb a Gyöngyös vendégeként nyertek 3-2-re.

Szabó István nem tervez hatalmas változtatásokat a kupameccsen sem, hiszen a cél a továbbjutás. A kupában bármi megtörténhet, éppen ezért most is ugyanolyan alapossággal készül a csapat, ahogy a bajnoki mérkőzésekre. A Budafok elleni bajnoki után kaptak egy szabadnapot a játékosok, de pénteken és szombaton már gőzerővel hangolt a keret a találkozóra. Ami a korábbi éveket illeti, van pozitív és negatív tapasztalatunk is a kupából megyei csapat ellen. Három évvel ezelőtt Lipóton kaptunk ki 3-2-re negyedosztályú csapat vendégeként, egy évvel később viszont Andráshidán 6-0-ra, majd tavaly Tihanyban 5-0-ra nyertünk.

Tóth Rajmund, a BTE Felsőzsolca vezetőedzője: – Zsúfolt időszak ez számunkra, a bajnokság és a MOL Magyar Kupa mellett a Megyei Kupa küzdelmei is zajlanak. A következő harminc napban nyolc mérkőzést fogunk játszani. Nem panaszkodunk persze, hiszen azt csináljuk, amit szeretünk. A csapat eddigi teljesítménye szerintem megsüvegelendő, hiszen hazai pályán búcsúztattuk az NBIII-as Salgótarjánt, utána idegenben a Gyöngyöst is megvertük. Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagy múltú NBII-es csapat érkezik hozzánk, várják is a játékosok a meccset. Szeretnének bizonyítani a szurkolóknak, illetve saját maguknak is. Nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, jó meccset szeretnénk játszani, mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Nekem szívügyem a Magyar Kupa, pláne azok után, hogy volt szerencsém 2011-ben átélni a klubbal a sikerig vezető menetelést. Komolyan vesszük a sorozatot és az ellenfelünket maximálisan tiszteljük. Szeretnénk továbbjutni, éppen ezért hatalmas változtatásokat nem tervezünk. A csapat jó fizikális és mentális állapotban van, rendben vannak a fiúk, motiváltan várják a találkozót, így egy nap pihenő után már készültünk is a kupameccsre. Megye I-es csapattal találkozunk, de tudjuk, hogy a kupában minden lehetséges, éppen ezért is vesszük nagyon komolyan a Felsőzsolcát.

A mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik, a belépők egységesen 1000 forintba kerülnek. A belépés természetesen a felsőzsolcai pályán (3561 Felsőzsolca, Bolyai utca 2.) is védettségi igazolványhoz kötött. A mérkőzésről ezúttal Twitter oldalunkon lesz olvasható szöveges eseménykövetés. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók