A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Feltettük a koronát az éves teljesítményre, megvan az ezüst!

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kisvárdát fogadta a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban. A találkozót Katona Bálint góljával a lila-fehérek 1-0-ra megnyerték, ezzel ezüstérmesként zárta csapatunk a 2022/2023-as bajnoki évadot. 

A meccs első kapuralövésére húsz percet kellett várni, ekkor Banó-Szabó remek, jó huszonöt méteres szabadrúgása vágódott fölé. Egy perccel később a túloldalon Szpaszics lépett ki, ziccerénél Varga Bence óriásit védett, de már les is volt. Túl a játékrész első felén Horváth veszélyeztetett távolról, de lövése elkerülte a kaput. Fél óra elteltével hatalmas kecskeméti helyzet maradt ki, egy félpályáról felívelt szabadrúgást Nikitscher fejelt középre, ám a nagyszerűen berobbanó Belényesi közelről mellé kotorta a labdát. A félidő utolsó próbálkozását a 38. percben írhattuk fel, ekkor Mesanovic pattogós lövését fogta Varga.

Második felvonás első percében rögtön helyzet alakult ki kisvárdai oldalon, Szpaszics éles tekerése mellé szállt. Belül az utolsó fél órán az első cseréjét használta ki Szabó István, és ez tökéletes húzás volt, hiszen a 68. percben pályára lépő Katona Bálint góljával megszerzete a vezetést a KTE. Nikitscher lépett ki egy remek indítást követően, kiválóan tálalt a gólszerző elé, aki a jobb alsóba passzolt. Három minutummal később Szuhodovszki lőtt oldalhálót, sokan már bent látták ezt is. A 78. percben Mesanovic lövése volt csemege Vargának, majd a 85. percben Camaj ziccerben rálépett a labdára, elpuskázva ezzel a Kisvárda legnagyobb lehetőségét.

Klubunk ezzel a győzelemmel bebiztosította második helyet a tabellán!

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Kecskemét, 4457 néző, Vezette: Pintér Csaba (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szécsényi István)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Hadaró 90.), Szalai G., Zeke – Nikitscher, Szuhodovszki (Meskhi 87.), Banó-Szabó – Horváth (Katona B. 66.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Petkovics – Jovicic, Kovacic, Széles – Navrátil (Vida 84.), Melnyik, Lucas (Ilievski 78.), Alic – Makowski (Ötvös 79.) – Mesanovic, Szepaszics (Camaj 68.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Katona B. (67.)

Sárga lapok: Szalai (56.), ill. Melnyik (10.), Lucas (20.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók