A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Fontos győzelem Makón

A Kecskeméti TE az NBIII. 27. fordulójában a Makó vendége volt, ellenfelünk számára az NBIII-as remények életben tartása volt a cél.

Szabó Tibor ezúttal megkeverte a kártyákat, hiszen Nánási Balázs visszatérésével a háromvédős rendszert választotta. A hazaiakon győzelmi kényszer volt, így türelmesen kezdtünk, vártuk a kínálkozó sanszt. A 10. percben egy villámgyors támadásból megszereztük a vezetést, Takács kezdett szólóba, majd a második hullámban érkező Zámbori elé tolta a labdát, aki balról befelé húzott, majd kilőtte a hosszú alsót (0-1). Bár a hazaiak labdabirtoklási fölényben tudtak futballozni, ezzel nem igazán tudtak sokat kezdeni, a 16. percben Vladul is betalálhatott volna egy kontra után, de Füstös fölé ütötte lövését. A 21. percben szabadrúgásból próbálkozhattak a hazaiak, de Molnár mellé tekert 18-ról, innentől inkább a mezőnyjáték dominált, a félidőt aztán Busa mellé szálló átlövése zárta.

A második félidőben sokat nem változott a játék képe, némileg átadtuk a területet és a kezdeményezést a Makónak, a hazai játékosok azonban legtöbb esetben tanácstalanok voltak. Bár Tóth mellé pattogó lövése nem volt teljesen veszélytelen, de ezt leszámítva Kunságinak alig akadt dolga, a védelem jól zárt. Az utolsó húsz percben több alkalommal is eldönthettük volna a pontok sorsát, de Perest ziccerben még szerelni tudták, majd a kapussal szemben maradó Vladul is fölé lőtt tiszta helyzetben. A 85. percben találta el először a kaput a Makó, Babolek lőtt 15 méterről, de Kunsági kitolta kísérletét. A végén újra kezünkben volt a sorsunk, de egy labdaszerzés után Vladul a kapufát találta el, majd Peres is mellé lőtt. Az eredmény nem változott, ettől függetlenül a rendkívül fontos három pontot megszereztük.

Makó FC – Kecskeméti TE 0-1 (0-1)

NBIII. közép csoport, 27. forduló

Makó: Füstös – Tamaskó, Lászik (Bány 87.), Magyar, Kóródi – Tóth T. (Podonyi 77.), Babolek, Juhász – Busa, Széll (Lipták 87.), Molnár.

KTE: Kunsági – Vágó, Nánási, Urbán – Bagó, Markó, Takács (Zámbó 85.), Terbe, Zámbori – Peres, Vladul (Balog 93.).

Gól: Zámbori (10.)

Sárga lap: Tóth T. ill. Bagó, Zámbori

Kolozsvári János (Makó FC, vezetőedző): A vereség mindig fáj, most különösen azért, mert nekünk hatalmas volt a tét ezen a meccsen. Sajnos ma is azt a játékot mutattuk, amit az utóbbi időben, a kaput talán egyszer találtuk el, viszont már a meccs elején nagy sanszot adtunk cserébe az ellenfélnek. Mezőnyben nem vallottunk szégyent, a kapu előtt viszont teljesen veszélytelenek voltunk.

Szabó Tibor (KTE, vezetőedző): Nagyon masszívan védekeztünk, próbáltunk kombinatív és gyors támadásokat vezetni. Ezt a meccset már korábban lezárhattuk volna, ez végül nem sikerült, de véleményem szerint kétség nem fér ahhoz, hogy ezt a meccset mi nyertük meg.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók