A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Fontos pontokat szereztünk a Szolnok ellen

Az NB III. közép csoportjában szerdán hétközi játéknapra került sor, a 10. fordulóban a Kecskeméti TE II. vendége a Szolnoki MÁV FC volt a Műkertvárosi Sportcentrum. A küzdelmes mérkőzésen a lila-fehérek sáfárkodtak jobban helyzeteikkel, így megérdemelten nyertek.

Eseménytelenül indult a mérkőzés, egyedül az 5. percben emelkedhetett a nézők pulzusa, amikor Lakatos kapott labdát a jobb oldalon, befelé csinált egy cselt, majd 16-ról megcélozta a jobb felsőt, Kersák azonban kitolta kísérletét. A folytatásban a mezőnyharc dominált, mindkét csapat nagyon pontatlan volt az tizenhatos környékén, így lövőhelyzetig sem nagyon jutottak el. A 24. percben Major Szabolcs próbálkozott a tizenhatos vonaláról, de ez csemege volt a kapusnak. Szünetig már csak egy szolnoki kontra hordozott magában veszélyt, megint Lakatos volt a befejező ember, de ezúttal nem okozott komolyabb gondot Kersáknak.

Fordulás után Dudok lövése vezette fel az eseményeket, amit Kersák másodjára fogott meg, majd az 50. percben a legnagyobb hazai helyzet maradt ki. Major maradt szemben Ulvickivel, de nem tudta elsőre elvinni mellette a labdát, majd második szándékból leadott lövését kivágták a védők. Nem sokat kellett várni azonban a kecskeméti gólra már, az 52. percben Szamosi indult el a bal oldalon, majd kitűnően lőtte át a hosszúra a labdát, ahol Győri Benjámin érkezett és pofozta a hálóba a labdát a kimozduló kapus mellett (1-0). Helyzetekben ezután sem bővelkedett a meccs, a Szolnok nem tudott váratlant húzni, a „kis” KTE pedig szervezetten védekezett. A 71. minutumban aztán sikerült végig vinni egy hazai kontrát, Major egyedül húzhatott befelé balról, majd jobbal alaposan kipókhálózta a bal felsőt (2-0). A folytatásban már nem született gól, maradt a 2-0.

Kecskeméti TE II. – Szolnoki MÁV FC 2-0 (0-0)

Kecskemét, 100 néző. V: Büki (Molnár, Frank)

KTE: Kersák – Kuchta (Vén 66.), Győri Á., Szalai Sz., Barkóczi, Szamosi – Győri B., Hatvani, Bodor (Györgye 61.), Major Sz. – Major E. (Bálint 83.). Vezetőedző: Szabó Tibor

Szolnok: Ulvicki – Rokszin, Gohér, Iván (Nádházi 66.), Lakatos (Lukovszky 78.), Dudok, Pelles, Tömösvári (Pinto 83.), Lengyel (Antal 83.), Kópis, Földi. Vezetőedző: Romanek János

Gól: Győri B. (52.), Major Sz. (71.)

Szabó Tibor: – Egy több sebből vérző csapatot sikerült legyőznünk, ami nem volt könnyű, de teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. Sok technikai hibát vétettünk, főként az első félidőben, de összességében örülünk a győzelemnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók