A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Fordulatos meccsen játszottunk döntetlent Honvéddal

Szakadó esőben fogadtuk vasárnap a Budapest Honvéd második csapatát a Széktói Stadion. Bár a találkozón kétszer is megszereztük a vezetést, a vendégek mindkét alkalommal ki tudtak egyenlíteni.

Álomszerűen indult a meccs számunkra, hiszen Peres jobbról érkező beadására Selyem robbant be, majd kilőtte a bal alsót (1-0). Az első tíz percben láthatóan nem ízlett a Honvédnak bátor támadójátékunk, a 14. percben Peres és Takács összjátéka után végül utóbbi lövését kellett védenie Berlának. Innentől kezdve azért magukra találtak a vendégek, előbb Király, majd Májer lövését kellett védenie Kunságinak. A 20. percben Májer előtt újabb két sansz is adódott, előbb hatalmas felső lécet rúgott, majd fejjel próbálkozott, de Kunsági ismét nagyot védett. A 33. percben nem tudtunk tisztázni egy beadás után, ami Rózsahegyi elé került, végül a léc alá vágta a játékszert (1-1). A félidő hajrájában sem unatkozhattunk, előbb Bence fejelt kapufát, csak éppen a mi szögletünk után, majd Májer emelése ment mellé. A 38. percben Selyem húzott befelé balról, jobbal a hosszút célozta, de Berla kitolta a labdát, majd az érkező Vladul elől a védő mentett. A félidő végén aztán ismét vezetést szereztünk, Markó maradt teljesen üresen a kapu előtt, nem is hibázott (2-1).

Szünetben Vladul helyére Nánási állt be, ami szerkezeti változtatással is járt. A kontráinkban benne volt a veszély, az 55. percben Takács lövése csak úgy ment fölé, hogy egy védő még beleért. A 60. percben sajnos nagyot hibáztunk hátul, egy előre vágott labda megcsúszott a vizes talajon, amit a kifutó Kunsági sem tudott már időben felmérni, Májernek azonban pont így volt jó, az üres kapuba passzolt távolról (2-2). Azonnal előnybe kerülhettünk volna megint, Selyem szép csavarását azonban hatalmas bravúrral tolta fölé Berla. Az utolsó húsz percben mindkét csapatnak voltak meccslabdái, a 80. percben Rózsahegyi lőtt fölé 14 méterről, majd a másik oldalon a csereként beálló Szabó hozta magát helyzetbe egy csel után, de nem találta el a bal felsőt. A legvégén kisebb lehetőségek okoztak inkább izgalmakat, de az eredmény már nem változott.

Kecskeméti TE – Budapest Honvéd-MFA II. 2-2 (2-1)

NBIII. közép csoport, 26. forduló

KTE: Kunsági - Bagó, Vágó, Urbán, Zámbori - Terbe, Takács (Szabó 77.), Markó - Selyem, Vladul (Nánási 46.), Peres.

Honvéd: Berla – Skvorc, Temesvári, Bence – Horváth (Adayilo 77.), Rózsahegyi (Komiszár 94.), Király, Darabont, Banó-Szabó – Beglarishvili (Nagy 68.), Májer.

Gól: Selyem (3.), Markó (45.) ill. Rózsahegyi (33.), Májer (60.)

Szabó Tibor (KTE): Szerintem ez egy nagyszerű mérkőzés volt, mindkét csapat jól játszott. Egy nagyon jó játékosokból álló Honvéd ellen szereztünk egy pontot. Lehetett volna ez három is, voltak a meccsnek olyan periódusai, illetve 2-1-nél olyan lehetőségeink, amikkel lezárhattuk volna a találkozót. Sajnos ez nem sikerült, egy előre vágott labdából végül kiegyenlített az ellenfél. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk nyerni, de egy erős Honvéddal találkoztunk.

Pisont István (Honvéd II.): Jó meccset játszottunk, kiemelném, hogy a pálya rendkívül jól fel volt készítve, ez az NBIII-ban nem mindenhol van így. Jó ilyen pályán focizni, a játék színvonala is sokkal jobb volt ennek megfelelően. Mindig futunk az eredmény után, sajnos ez ma is így volt. Mentálisan is rendben voltunk azonban ma, szerencsénk is volt, de ezért sokat is dolgoztunk. Jobb koncentrációval eredményesebbek lehettünk volna a végén, de el kell ismerni, hogy a Kecskemétnek is voltak helyzetei. Játékban előre léptünk, türelemmel és fegyelemmel futballoztunk, meg kellett találnunk a réseket az ellenfél játékán. Örülök az egy pontnak is, mert egy jó ellenféllel szemben értük el. Bízom benne, hogy kellő lökést ad nekünk ez az utolsó meccsekhez.

Sárga lap: Nánási, Vágó

Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók