A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

FSK - KTE: Látszott, hogy a munka elején tartunk

Füzesgyarmaton játszotta szerdán első edzőmeccsét a Kecskeméti TE, ahol még érződött, hogy a hazaiak előrébb tartanak nálunk a munkában.

A KTE csupán négy edzéssel a háta mögött futott neki az első nyári edzőmeccsnek, míg a Füzesgyarmatnak ez már a második edzőmeccse volt. Szabó Tibor több próbázóra is kíváncsi volt, illetve az U19-es fiatalokat is bedobta a mélyvízbe. Akadtak hiányzóink is, betegség és sérülés miatt Rozsi, Balog, Vladul, Nemesvári és Nádudvari sem utazott a kerettel, Salami pedig ugyan velünk edz, de mivel nem játszhat ősszel a bajnokságban, edzőmeccsen sem számolt vele a stáb.

A mérkőzés hatalmas esőben indult, ami nem is könnyítette meg a csapatok dolgát, leginkább mezőnyjáték zajlott, de a 12. percben a kapunkban kötött ki a labda. Egy gyors hazai akció futott a jobboldalon, a középre lőtt labdára végül Pataki robbant be középen (1-0). Az eső mérséklődése a játékunkra is jó hatással volt, helyenként szépen járattuk a labdát, ám az azért érződött, hogy ezen a napon egyetlen klasszikus befejező támadónk sem volt a pályán, a kapu előtt kevésbé voltunk veszélyesek. Az egyenlítés így is összejöhetett volna, Szabó Dávid távoli lövése után Szabó Péter lőtte fölé a kapusról kipattanó labdát, majd Markó előtt is adódott egy nagyobb sansz. A hazaiak csak lesgólig jutottak, ezt leszámítva inkább meddő vendég fölényt láthattunk, ám a félidő végén nagyon elaludtunk egy szöglet variációnál, amiből Sorin fejelt gólt a lefújás előtt (2-0).

Fordulás után mindkét együttes alaposan felforgatta csapatát, kevesebb helyzetet is jegyezhettünk fel, de azok inkább kecskemétiek voltak. Az 55. percben Vágó találta el érdekes helyzetből a kapufát, majd nem sokkal később Selyem átlövését védte a kapus bravúrral, Takács próbálkozásában pedig nem volt kellő „kraft”. Az utolsó 20 perc inkább a hazaiaké volt megint, Ladányinak életerős löketet kellett kitornásznia, majd egy ziccer is kimaradt, végül azonban egy bedobás után tovább tudta növelni az előnyt Kinczel fejesével a Füzesgyarmat, kialakítva a végeredményt (3-0).

Füzesgyarmati SK – Kecskeméti TE 3-0 (2-0)

Edzőmeccs, Füzesgyarmat

KTE: Mészáros (Ladányi 46., Kovács D. 78.) – Bagó, Urbán, Farkas (Vágó 46.), Zámbori – Szabó P. (Zámbó 38.) – Tóth, Markó (Maczelka 46.), Szabó D. (Hirman 46.), Takács (Kovács P. 75.) – Selyem (Szabó G. 73.)

Szabó Tibor: Négy edzés után nem vártunk többet játékban, az eredmény lehetett volna jobb, de sajnos elkerülhető, buta gólokat kaptunk. Mindent egybevetve egy kemény párharcokkal dúsított meccs volt, mely jól szolgálta a felkészülésünket. Sok fiatal kapott lehetőséget a második félidőben, ők is megtapasztalhatták, hogy milyen az NBIII-as felnőtt futball. A még függő sorsú játékosok közül Bagó Patrik, Takács Krisztofer és Markó Ádám is csatlakozik hozzánk a tervek szerint, Szabó Peti és Zámbó Dani továbbra is velünk marad, róluk később születik döntés.

 

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók