A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gál Szabolcs gólerőssége új becenevet ért az öltözőben

A KTE HUFBAU játékosa középhátvéd létére 6 gólt szerzett az őszi szezonban, ráadásul mindegyik nagyon fontos volt ezek közül. A Dunaújváros elleni ollózása nem mellesleg nagyon szépre is sikerült, az nb3foci.hu gólszépségversenyén végül a harmadik helyen zárt. A gólerőssége miatt már új becenevet is kapott az öltözőben.

Gratulálok, hiszen harmadik helyen zárni egy ilyen versenyben mindenképpen szép eredmény. Mennyire foglalkoztatott, hogy tiéd lesz-e a 2020-as év legszebb NBIII-as gólja?

Őszintén szólva nem csináltam belőle presztízskérdést. A családomnál természetesen én lettem az első, ez volt igazából a legfontosabb, ők sokkal komolyabban vették ezt a versenyt, mint én. Köszönöm nekik ezúton is a szavazatokat, illetve mindenkinek, aki rám szavazott. A kecskeméti szurkolók támogatása is nagyon jólesett. Én már annak is nagyon örülök, hogy benne lehettem az első ötben.

Karriered legszebb gólja volt?

Abszolút top egy, védő létemre pláne.

Fél füllel az egyik edzésen már úgy hallottam a múlt héten, hogy új beceneved is van. Nemes egyszerűséggel csak "Gól" Szabolcsnak hívnak a többiek. Sokat ugratnak a srácok?

(Nevet) Leginkább Kis Bazsi mondogatja ezt, ő szokott mindig ezzel húzni. Ez általában így szokott menni köztünk. Most nekem ment jól, bízom benne, hogy tavasszal is hasonlóan tudom majd folytatni. Kívánom a többieknek is, hogy mindenkinek legalább ilyen jól sikerüljön a tavasz, és elérjük a közösen kitűzött célunkat.

Egy edzőmeccsen már túl is van a csapat az NBII-es Békéscsaba vendégeként, ahol mindannyian félidőztetek. Milyen volt újra meccset játszani?

December elején léptünk pályára utoljára, még nekem is szokatlan volt ennyi kihagyás után az első pár perc. Utána viszont azért gyorsan felvettük a fordulatszámot, annak ellenére is, hogy az első héten azért elég komoly dózist kaptunk a munkából az edzéseken. Jól haladunk, én azt gondolom, hogy eddig minden a tervek szerint alakul.

Miként szolgálhatják majd a felkészülési meccsek a bajnoki szereplést?

Jó lenne minél több meccset behúzni az edzőmeccsekből is, hiszen ez is tud adni egy löketet, ami akár a szezon végéig is kitarthat. Szintén fontos, hogy elkerüljenek minket a sérülések, az ősz végéhez közeledve ez egyre inkább kijött. Sűrű lesz a tavasz, sok meccs vár ránk, jó lenne teljes létszámban nekimenni az előttünk álló feladatoknak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók