A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gera Zoltán szerint a második félidőre kell építenünk

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában csapatunk 3-0-os vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától, a mérkőzés után a vezetőedzők értékeltek: 

Gera Zoltán, a Kecskemét vezetőedzője: – A mérkőzésnek úgy indultunk neki, hogy stabil védekezésre akartunk törekedni, és a labdaszerzésekből gyors átmenetekkel támadásokat vezetni. Bátortalanságot éreztem a csapaton, az elmúlt időszak nem volt egyszerű. Amikor megszereztük a labdát, nem voltak határozottak a megindulások. Miután kétgólos előnybe került a Puskás Akadémia, akkor került le egyfajta teher, bátrabbak lettek a játékosok, helyzeteket alakítottunk ki. Az első félidőben volt egy büntetőgyanús szituáció, abból gólt kellett volna rúgni, majd ott volt egy újabb ziccerünk még a lefújás előtt. A második játékrészt jól kezdtük, bennünk volt a gól, de egy véleményes helyzet után az ellenfél meglőtte a harmadikat. Sajnos ez most egy ilyen időszak, ha hibázik a csapatunk, az ellenfél azt rögtön megbünteti. Összességében azt csak pozitívan tudom értékelni, hogy rengeteg helyzetünk volt. Ha nem kerültünk volna helyzetbe, az lenne a nagy negatívum. A második vendég gól utáni állapotba kell eljutni, a mérkőzést is már ilyen mentalitásban kell kezdenünk a folytatásban. Úgy érzem, a szurkolók a csapat mögött állnak, velük könnyebb lesz kijönni a gödörből. Kecskemét futballszereztő közönsége megérdemli, hogy újra eredményes legyen a csapata, és ezen fogunk dolgozni keményen!

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Örömteli eredmény született. Kecskeméten sohasem egyszerű pontot, pontokat és győzelmet szerezni. Sajnálom Szabó István távozását, de sok sikert kívánok Gera Zoltánnak. Az első félidőben jó játékkal juttattuk előnybe magunkat, bár sok labdát vesztettünk el. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ne üljenek fel semmiféle provokációnak. Colley ezt nem tudta betartani, ennek szólt az első csere. Arra koncentráltunk, hogy Pálinkás érkezésével se tudjon betalálni a KTE. Jól védekeztünk és a harmadik góllal eldöntöttük a mérkőzést. Nagyon értékes számunkra ez a három pont.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók