A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gól 350 nap után, Puskás Zoltán hosszú utat járt be

Puskás Zoltán csereként néhány mérkőzésen már pályára léphetett hosszú sérülése után, de kezdőként először számított rá Gombos Zsolt a Ferencváros ellen. Támadónk még a téli felkészülés során szenvedett keresztszalag szakadást, ami után gyakorlatilag az egész év arról szólt neki, hogy újra felépítse magát. A Fradi ellen szenzációs játékkal rukkolt elő – a kesport.hu a mérkőzés legjobbja díjat is neki adta – ráadásul 350 nap után újra tétmeccsen talált a kapuba.

Egy csatár lételeme a gólszerzés, de feltétezelem, ez a Fradinak lőtt gól most különös jelentőséggel bír számodra. Jól sejtem?

Jól! Úgy gondolom, hogy számomra, illetve a csapat számára is fontos találat volt. Örülök, hogy hamar meg tudtuk szerezni a vezetést!

Átfutott benned a gól után az a hosszú és sok munkával teli út, ami eddig vezetett a sérülésed után?

Természetesen, ezért is futottam ki a gólöröm után erőnléti edzőnkhöz, Buzási Petihez. Azt tudni kell, hogy az ő hozzáértő munkája nélkül nem sikerült volna így a visszatérés. Felnézek rá, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is a csapat segítségére lesz. Persze ez a történet több összetevős dolog volt, pontosan tudom, kiknek köszönhetek nagyon sokat, hálás is vagyok nekik!

Meglepett, hogy még idén a kezdőbe tudtál kerülni?

Hazudnék, azt mondanám, hogy nem lepett meg. Gombos Zsolt pénteken tette fel a kérdést, hogy elvállalnám-e. Egyeztettem Petivel előtte, majd igent mondtam. Nem szeretek habozni, de ezt a választ most át kellett gondolni és beszélni. Az nem volt kétség, hogy a térdem terhelhető, inkább fizikálisan voltam kíváncsi arra, hogy meddig bírom majd. Örülök, hogy tudtam segíteni egy picit, de a győzelem a csapat érdeme!

Tulajdonképpen szinte végig teljesen kézben tartottátok a meccset, te milyennek élted meg a pályán ezt a rangadót?

Jól felkészültünk a Fradiból, a gyors két gól meg is nyugtatta a csapatot. „Toce” (Tóth Dániel – a szerk.) gólja nagyon fontos volt nekünk, de azért nézzük reálisan a meccset, az első harminc percben a Ferencvárosnak is voltak ziccerei. Ilyen a futball, mi berúgtuk a sajátjainkat, ők nem. Összességében a csapat megmutatta az igazi arcát, még így is, hogy voltak komoly hiányzóink. Helyenként jól futballoztunk, emellett nagyon szervezettnek éreztem a csapatot belülről.

Gombos Zsolt a mérkőzés után külön is méltatott, kiemelve, hogy vezére lehetsz ennek a KTE-nek. Feltétezelem ez sem esett rosszul…

Melyik játékosnak nem esik jól, amikor az edzője dicséri? Valóban volt egy beszélgetésünk, ami titkon nagyon feldobott, örülök annak, hogy már idén megkaptam a bizalmat. Szeretnék hasznos tagja lenni a KTE-nek, talán a mentalitásommal vezér is lehetek, de ez még a jövő zenéje. Nagyon sok munka vár még rám, és elsősorban a győzelmek és a gólok kellenek.

Mondhatjuk azt, hogy a november egy kiemelten fontos hónap volt a bajnokságban számunkra, hiszen rengeteg rangadót kellett játszani, ebből hibátlan teljesítménnyel jöttünk ki. Van még hátra egy erőpróba Kispesten, és bizony a Honvéd II. is nagyon jó passzban van. Maradt még tartalék a csapatban egy ilyen erőltetett menet után?

Előzetesen én azt mondtam, hogy sok minden eldől ezeken a meccseken, hogy hol is van a helyünk. Jöttek folyamatosan a rangadók, és a srácok megmutatták! Helyenként jó, helyenként kevésbé jó játékkal, a szerencse is sokszor mellénk állt, de a futballhoz ez is hozzátartozik. A munkának folytatódnia kell, van még egy nagyon fontos meccsünk, a Honvéd szerintem legalább olyan jó csapat, mint a Fradi. Top akadémián nevelkednek a játékosaik, nagyon koncentráltnak kell lennünk, mindenkinek 120 százalékot kell nyújtania. Szeretnénk győzelemmel zárni ezt a mindenkinek hosszú, néhol savanyú 2020-as esztendőt, a nehéz helyzetekben is pozitívnak kell maradnunk, tenni a dolgunkat. Nagy kiváltság számunkra, hogy futballozhatunk, mások a munkahelyükért, na meg persze az egészségükért küzdenek, nekünk 90 percre kell megszakadnunk. Édes tehernek kell lennie ezeknek a meccseknek, már ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni. Úgyhogy össze fogjuk kapni magunkat vasárnapra is, és megpróbálunk nyerni a Honvéd II. otthonában!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók