A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gombos Zsolt csapata összeállt, a kupában is a sikeres folytatás a cél

A KTE HUFBAU számára egy kis pihenő jön a bajnokságban, de ez nem azt jelenti, hogy ne maradna megoldandó feladat, hiszen a bajnokságok helyett a Magyar Kupa küzdelmei zajlanak majd hétvégén. Ez egy jó alkalom volt arra, hogy az elmúlt tíz fordulót, illetve a kupában kijelölt célokat vegyük górcső alá Gombos Zsolttal.

Tíz forduló ment le eddig a bajnokságból, mondhatni a szezon negyedén már túl is vagyunk egy nagyon sűrű, hétközi fordulókkal tarkított időszak után. A mérleg nyolc győzelem és két vereség, ami jelenleg azt jelenti, hogy kettő pontra vagyunk az éllovas, rakétáit extrán begyújtó Iváncsától. Hogyan értékelnéd az eddigi szereplést?

A Ferencváros elleni nyitómeccs, illetve a vereség az szerintem nagyon szíven ütött mindenkit. Nem kalkuláltunk vereséggel. Sok tényezője volt, erről azonban már nem szeretnék beszélni, mindenesetre nehéz körülmények közt kellett pályára lépnünk, amihez nem tudtunk megfelelően alkalmazkodni. Utána elkezdtük rendezni a sorokat, tegyük persze rögtön hozzá, hogy az első forduló előtti napokban csatlakozott még hozzánk Kerekes Krisztián és Jakab Dávid is, ami a csapatépítés szempontjából sem volt mindegy. Én mindig azt vallottam, hogy az első fordulóra készen kell állni, de aki figyelemmel követi a meccseinket szerintem láthatja, hogy folyamatosan fejlődünk támadásban és védekezésben is. Jöttek is a hazai sikerek a Fradi után, sajnos a váci teljesítménnyel ezt kicsit leromboltuk. Őszintén szólva a mai napig sem értem, hogyan tudtuk elveszteni azt a meccset 2-0-ról, pláne egy olyan csapat ellen, mely nem tartozik az élmezőnyhöz. Főleg ezért fáj ez, de azóta bebizonyítottuk, hogy ez egy kisiklás volt csak, mostanra két pontra vagyunk az éllovas Iváncsától, noha volt ez hat is. Akkor se lett volna tragédia, ha éppen ez tovább nőtt volna, hiszen 38 mérkőzésből áll a szezon. Idő van, ezt megtapasztaltam Zalaegerszegen is az NBII-ben, ott is türelmesek voltunk, aminek beérett a gyümölcse. Most egy hat mérkőzéses győzelmi sorozatban vagyunk, ami fantasztikus teljesítmény a csapattól, elégedettek lehetünk az eddigi szereplésünkkel.

A Vác elleni vereség fordulópont volt, ha jól megnézzük, azóta sikerült megtalálnod az alapcsapatot is, amin apró változtatásokat szoktál csak eszközölni az adott forma alapján. Jól érzem, hogy ez a jó széria fő oka?

Így van! Ha jól emlékszem, akkor Szentlőrincen is hasonló volt a helyzet, de ez lehet egy motiváló tényező is a játékosok felé. Nekem az a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen a legjobb tizenegy játékost küldjem a pályára, hogy eredményesek legyünk, ehhez kell egy váz. Ez folyamatosan változhat ugyanakkor, most sincs kőbe vésve, aki jó teljesítményt nyújt, az fog játszani. A támadószekcióban elég nagy a merítési lehetőségünk, ott gyakrabban szoktam cserélgetni a játékosokat.

A támadószekcióban komoly tartalékok is vannak még, mondhatni közeleg az időszak, amikor nagyon kellemes gondjaid lehetnek, hiszen Kerekes Krisztián és Constantinescu Marius is felépülőben vannak, de Puskás Zoltán is lassan kopogtat az ajtón. Mikor térhetnek vissza?

Marius még a karantén alatt, leigazolása után szenvedett egy kézsérülést, Krisztiánról meg kiderült, hogy nagyobb lemaradással érkezett Debrecenből. Ez a tavaszi helyzet után az újak esetében benne volt sajnos a pakliban, nem ők tehetnek erről, „Luki” is azért ingadozó időnként, mert erőnlétileg közel sem top állapotban érkezett. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy felépítsük őket, ez nagyjából már sikerült is, ez azt jelenti, hogy lassan Marius és Krisztián is visszatérhetnek, Marius könnyen lehet, hogy kezdő is lesz a kupameccsen. Krisztiánnal türelmesebbnek kell lennünk, egy olyan szezon után érkezett, mely során több sérüléssel is bajlódott, ez lelkileg is megviselte, fokozatosan haladunk viszont vele is. Ami a többi sérültet illeti, hamarosan Panti is rendben lesz a szekszárdi sérülése után, nem mellesleg Puskás Zoli is nagyjából egy hónap múlva csatlakozhat. Így egy nagyon erős támadószekciónk lehet, illetve van is már. Nem véletlen, hogy ennyi gólt szerzünk.

Ha már a sok gól, mi az erőssége a csapatnak, mennyire tudtad a saját képedre formálni a társaságot?

Sokat gondolkodtam erről mostanában, hiszen a szurkolóknak azt ígértem, hogy egy kombinatív és kreatív játékot fogunk játszani. Korábbi csapataimnál a rövid passzos játék jellemezte a munkát, ezt akartam volna felépíteni Kecskeméten is, ami részben sikerült, rá kellett ugyanis jönnöm, hogy annyi kreatív játékosunk van a keretben, akik emellett nagyon jók az egy az egy elleni játékban, hogy kicsit több szabadságot kell nekik engedni a pályán, így tudunk ugyanis igazán hatékonyak lenni.

Beszéljünk egy kicsit a kupameccsről is, szokás ilyenkor kicsit megforgatni a csapatot, mennyire tervezed ezt?

Amennyiben ez egy hétközi forduló lenne, nem is gondolkodnék ezen, még az U19-hez is hozzányúlnék. Most viszont hétvégén, bajnoki ritmusban játszhatunk gyakorlatilag, így a terhelést is szeretném megadni a játékosoknak. Még nem döntöttem, de az biztos, hogy azok, akik az elsőcsapatból kevesebbet játszottak mostanában, azoknak szeretnék több időt adni.

Komolyan veszitek a meccset, erre talán a legjobb bizonyíték az, hogy a szombati edzés után autóba ültél, és elmentél megnézni az Úrkút - Tihany megye I-es bajnokit. Van meghatározott célotok a kupában?

Komolyan vesszük természetesen, a klubvezetésnek is az a vágya, hogy lehetőség szerint jussunk el, ameddig csak lehet. A KTE-nek hagyományai vannak a sorozatban, elég csak a 2011-es sikert említeni, ez is kötelez minket arra, hogy tisztességgel szerepeljünk a sorozatban. Közhely, de igaz persze, hogy számunkra a bajnokság az első és legfontosabb, ez élvez prioritást. Amíg azonban emellett a kupára is van kapacitásunk, úgy áll a játékoskeret is, addig szeretnénk menetelni, pláne ebben az új rendszerben, ahol egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Egy meccsen ugyanis bárkit meg lehet lepni.

Nyilván ez a terve a Tihanynak is ellenünk. Egy olyan csapatról van szó, mely eddig minden tétmeccsét megnyerte ebben a szezonban, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál róluk?

Nagy Dániel személyében van egy extra képességű, NBI-es múltú játékosuk, ő a csapat mozgatója. Alapvetően elmondható, hogy a széleken elég hatékonyak és erősek, erre kell figyelnünk. Az természetesen látszik, hogy a megye I. és az NBIII között van sebességben, fizikálisan, illetve több elemben is különbség, amiben mi előrébb tartunk, és ezt meg is kell mutatnunk. Egy pillanatra sem becsüljük le az ellenfelet, hiszen ahogy mondtad is, minden meccsüket megnyerték idén. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy mindenképpen nyerni akarunk, emellett azért élveznünk is kell a játékot, hiszen ezért kezdtünk el focizni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók