A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gombos Zsolt nagyon várja már a rajtot

A KTE HUFBAU a Szolnok elleni 1-1-es döntetlennel zárta le a felkészülést, vasárnap 11:00-kor már bajnoki mérkőzés vár csapatunkra az FTC II. vendégeként. Gombos Zsolt vezetőedző elégedett az elvégzett munkával, illetve az igazolásokkal is, ezzel együtt azért még szeretné, ha bővülne a keret.

A Szolnok elleni döntetlennel zárult a felkészülés, hogyan értékelnéd a főpróbát?

Az első félidő egyáltalán nem tetszett, nem azt nyújtottuk, ami benne van a csapatban. Úgy láttam, hogy fejben vannak problémák, talán megint az volt ennek az oka, hogy magasabb osztályú ellenféllel találkoztunk. Az akarattal, a futással és a hasonló tényezőkkel nem volt gondom, szünetben bátrabb játékot kértem viszont. Megbeszéltünk valamit az öltözőben, ez a második félidőben működött is, szép akciógóllal egyenlítettünk, összességében fordulás után már kicsivel jobban is játszottunk a Szolnoknál.

Ez az év minden klubot kihívások elé állított a napi munka során, nektek sem volt egyszerű ezt megszervezni. Elégedett vagy az elvégzett munkával?

A felkészüléssel nekem sose volt gondom, akár télen, akár nyáron kellett megcsinálni. Az eltervezett munkát elvégeztük, a játékosok hozzáállása nagyon jó volt, ez persze el is várható. Azt azért még látni kell, hogy nem vagyunk meg teljesen, értem ezalatt főleg a „darabszámot”, illetve van még pozíció, ahova a vasárnapi rajt ellenére keressük a megoldást. Rögtön hozzá szeretném tenni ugyanakkor, hogyha addig nem érkezik senki, akkor sincs probléma, mert a rendelkezésre álló játékosok képesek megoldani a feladatot.

Továbbra is napirenden van egy csatár szerződtetése?

Igen, még mindig csatárt keresünk. A keret minősége egyébként adott, de mélyíteni is kell, mert nem vagyunk sokan, még az U19-es keretből felhozott három játékossal sem. Ez egy probléma, ugyanakkor az eddigi igazolások szerintem jól sikerültek, igyekeztünk olyan játékosokat megszerezni, akikkel képesek lehetünk előre lépni. Van olyan játékos, akinek kell még egy kis idő, akár fizikálisan, akár más okokból, hogy teljesen beépüljön, de ezen is folyamatosan dolgozunk.

Szóba kerültek a fiatalok. Szalai Józsi a Szolnok ellen betalált, pont csatár pozícióban szerepel, rá milyen szerep hárulhat?

Józsika játéka még elég hullámzó, de rá is gondoltam, amikor azt mondtam, hogy akkor is megvagyunk, ha vasárnapig nem tudunk igazolni. Neki azért kell még idő, nem egy kész felnőtt futballistáról van szó. Rögtön hozzátenném, hogy folyamatosan fejlődik, külön edzésprogramot is csinál, foglalkozunk vele, mert ő az egyik olyan játékos, akit egy esetleges feljutás esetén be lehetne építeni a csapatba. Ez rajta is múlik majd persze.

A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy az első öt körben négy NBI-es „tarcsival” találkozunk. A tartalékoknál négy túlkoros léphet csak pályára, de gyakorlatilag az bárki lehet. Mennyiben nehezíti ez a felkészülést, a feltérképezést?

Ezeknél a csapatoknál sok a változó, ezt tavaly is megtapasztaltam, amikor még a Szentlőrinccel a Honvéd II. ellen készültünk. Általában azért van egy alap játékrendszer, az edzők nagyjából ugyanazt is kérik a csapatuktól, függetlenül attól, hogy ki játszik. Erre lehet alapozni, persze a visszajátszók függvényében azért lehetnek taktikai variációk, amikre készülnünk kell.

December óta vagy a KTE HUFBAU edzője, viszont az FTC II. elleni szezonnyitó csak a harmadik tétmeccsed lesz a padon. Hogyan várod a nyitányt?

Mindenki nagyon várja már a rajtot, a felkészülést azért kevesen szokták szeretni, a futball lényegét a bajnoki mérkőzések adják meg. Nagyon szeretek én is meccselni, ez a sava-borsa ennek az egésznek, ezért tesszük bele a munkát az edzésekbe és a felkészülésbe, hogy a végén kijöjjön az eredmény. Úgyhogy nemcsak én, mindenki nagyon várja a vasárnapi rajtot!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók