A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gombos Zsolt: Nem sietünk, folyamatosan építjük a játékosokat

A KTE HUFBAU a bajnokság harmadik hetébe lépett már a téli felkészülés során, ennek apropóján Gombos Zsolt vezetőedzővel beszélgettünk az eddig elvégzett munkáról, az aktuális tervekről, illetve az érkezőkről.

A felkészülés harmadik hetében vagytok, hol tart most a munka?

Ahogy korábban is mondtam, ez egy nagyon hosszú felkészülés, a 7 hét nem szokott általános lenni. Az NBI-ben és az NBII-ben például három-négy állt most rendelkezésre. Ennek tükrében nem sietünk, folyamatosan építjük fel a játékosokat. Úgy gondolom, hogy egyre jobb állapotban vagyunk. Ahogy nyáron, úgy télen is az a fő szempont, hogy úgy adagoljuk a terhelést, hogy ebbe a játékosok ne sérüljenek bele. Kisebb sérülések persze előfordulnak, de azt gondolom, hogy Buzási Petivel az élen jól megszervezzük a munkát, illetve az egész stábot is ide vehetem természetesen. Jól működnek a dolgok.  

Ezen a héten egy edzőmeccsetek lesz a Tiszakécske ellen. Az eddigi három találkozón félidőket kaptak a játékosok, lesz ebben változás?

Minden mérkőzés előtt elmondom, hogy nyerni szeretnénk, ez most sem lesz másként. Szeretném azt látni a játékosoktól, hogy amíg a pályán vannak, addig mindent kiadnak magukból. Most van az az időszak, amikor már vegyesen oszlik el az idő, lesz aki 45, lesz aki 60 percet kap majd. Jövő héttől ez változik, ott megint két meccsünk lesz, akkor jön el a 60 perces terhelés időszaka.

A játékosok által elvégzett munkát hogyan értékelnéd?

Látok nagyon jó dolgokat, a játékosok abszolút beleállnak a munkába. Odafigyelnek, sokat foglalkoznak magukkal az edzésen kívül is, ami szintén nagyon fontos. Az étkezést és a pihenést is komolyan veszik. Ilyen terhelés mellett ezt persze nem is lehet másként csinálni. Bizakodó vagyok, de messze van még persze a rajt, van még hátra négy hetünk a paksi bajnoki meccsig. Addig sok minden történhet, de adott az idő ahhoz, hogy összeálljunk.

Koszó Balázs és Nagy István személyében két olyan játékos érkezett a téli átigazolási időszakban, akik magasabb osztályban szereztek rengeteg rutint. Koncepció volt, hogy tapasztalt futballistákkal erősítsetek?

Sajnos Kerekes Krisztiántól el kellett köszönnünk az őszi szezon végén, amit sajnáltunk, hiszen egy jó futballista és jó karakter volt. Akkor abban maradtunk, hogyha olyan játékos érkezhet, aki megfelelő rutinnal és játéktudással rendelkezik, akkor igazoljunk. A csapat összeállt, van egy elképzelésünk, csináljuk a dolgunkat, az őszi szezon végére rendeződött minden csapaton belül is. Jól is néztünk ki, így alapvetően nem úgy gondolkodtunk, hogy minden áron hozni kell valakit. A kérdésedre visszatérve viszont igennel válaszolhatok, valóban szempont volt, hogyha igazolunk, akkor csak olyan játékosokat, akik mögött kellő tapasztalat van már, megfelelő a játéktudásuk, megfelelő a habitusuk. Ezeknek a kritériumoknak abszolút megfelel Koszó Balázs és Nagy István is, így mindenképpen erősödtünk velük hátul, illetve tengelyben. Pistinek van még egy kis lemaradása, mert külön edzett eddig, kicsit kell még tehát építgetni, de biztos vagyok benne, hogy mindketten hasznos tagjai lesznek a csapatnak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók