A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Gombos Zsolt: Rendben vagyunk, várjuk az első bajnoki mérkőzést!

A KTE HUFBAU vasárnap 11:00-kor a Paks II. vendégeként kezdi meg az NBIII. tavaszi szezonját. A mérkőzés előtt Gombos Zsolttal beszélgettünk hosszabban.

Hosszú felkészülésen vagytok túl, mennyire sikerült elvégezni az eltervezett munkát?

Úgy gondolom, hogy amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani, hiszen rengeteg idő volt erre. Az elsődleges az volt, hogy fizikálisan rendben legyünk, ezen felül a taktikai elemeket gyakoroltuk, illetve felkészültünk arra, hogy elérjük a céljainkat. Ez szerintem jól sikerült. Fontos volt, hogy mire elkezdődik a bajnokság, addigra lehető legkevesebb embert veszítsük el. Nagyon kemény munkát végeztek el a játékosok, természetes, hogy kisebb sérülések azért voltak. Kis Balázs az egyetlen, aki hosszabb időre dőlt ki, de ez nem izomsérülés, hanem egy leérkezésnél sajnos eltört a lábfeje. Nagy Pista nem egészéges még, de ő akár már a jövő héten munkába állhat. Összességében tehát rendben vagyunk, várjuk az első bajnoki mérkőzést.

Egy új szezon mindig kérdéseket vet fel minden csapat erejét illetően, hiszen változnak a keretek is. Egy NBI-es tartalék esetében ez hatványozottan igaz, hiszen hétről hétre más csapat futhat ki a pályára. Milyen meccsre számítasz ennek tükrében Pakson?

Úgy érzem, hogy mindenre felkészültünk, azzal nem foglalkozunk, hogy ki játszik majd náluk. Aki ott lesz, ott lesz, ez valóban kiszámíthatatlan a tartalékcsapatoknál. Képben vagyunk a Paks II. stílusát illetően, láttuk meccsüket, igyekeztünk kielemezni őket. Kindl Istvánt egy szimpatikus és jó edzőnek tartom, már láttam a nyilatkozatát is. Az őszi vereség után úgy készülnek, hogy szeretnének revansot venni, ezért biztosan kettőzött erővel futballoznak majd ellenünk, ahogy egyébként azt minden csapat teszi az éllovas ellen. Ez természetes, úgyhogy biztosan nehéz mérkőzés lesz, de jó állapotban van a csapat. Taktikusan kell futballoznunk, jó teljesítmények kellenek, illetve mindenkinek oda kell tennie magát, ebben az esetben meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

Nyáron gyakorlatilag egy új csapatot kellett építened, míg most kevesebb mozgás mellett kellett elvégezni a munkát. Hogy látod, milyen irányba fejlődött a csapat?

Koszó Balázs érkezett először, folyamatosan játszott, sikerült beépülnie. Nagy Pista nem top állapotban érkezett meg, ez is benne van vélhetően a sérülésében, de egy nagyon jó futballista, várjuk a visszatérését. Mellettük ott van még Kotroczó Peti, aki a Fraditól jött vissza. 17 éves, a meccsei zömét még vélhetően az U19-es csapatban játssza majd, de megbízható játékosnak tartom, a felnőtt keret tagja, így bármikor be merem tenni majd. Nyárhoz képest valóban más a helyzet, akkor a Fradi elleni nyitómeccs előtt pár nappal még két játékos is érkezett, ez a mostani felkészülés ilyen szempontból nyugodtabb volt. Arra figyelnünk kell, hogy akkor is jól ment a felkészülés, de aztán letörték a szarvunkat, így nagyon összpontosítani kell, fejben is rendben kell lennünk vasárnap.

17 meccs vár a csapatra tavasszal, mi a legfontosabb ahhoz, hogy a célt elérjétek?

Én azt fogalmaztam meg a srácoknak, hogy ne a helyezésnél, hanem annál a 6 pontnál húzzunk meg egy vonalat, amennyi az előnyünk. Nézzünk először egy 5 mérkőzéses etapot, melynek végén ez az előny minimum legyen meg, de inkább növekedjen. Ezt szerintem a játékosok is elfogadták, ennek szellemében készülünk majd meccsről meccsre.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók