A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Grünvald Attila: Büszke vagyok

Grünvald Attila 2019-ben még az NB III-ban csatlakozott a KTE keretéhez, majd pár nappal ezelőtt már az NB I-ben játszotta 100. tétmeccsét lila fehérben. Balhátvédünk természetesen nagyon büszke, hogy eljutott a kerek jubileumig.

– Az eredményt hagyjuk, koncentráljunk arra, hogy elérted a 100. meccsedet. Milyen megélni ezt a kerek jubileumot?

– Mielőtt erre rátérnék, szeretnék gratulálni ezúton is Szalai Gabi válogatott meghívójához, mert ez hatalmas dolog, hiszen ő is az NB III-ból lépkedve jutott el idáig. Ami engem illet, természetesen benne van a fociban a vereség is, ezzel együtt kell élni, de a 100. meccsemre ezzel együtt nagyon büszke vagyok, hiszen egy patinás klubban játszva érhettem el ezt a számot.

– 2019-ben, amikor az NB III-ban megérkeztél Kecskemétre egy akkor harmadosztályú szinten is középcsapatnak számító klubhoz, hitted volna, hogy Újpesten leszel százados?

– Arra nem, hogy ilyen rövid idő alatt az NB I-ben szerepelhetünk, de alapvetően megfogott a KTE. Tetszett a környezet, illetve az is, hogy már akkor is komoly célokat vázolt fel a klub. Tudatos építkezés volt a filozófia, ami mindenképpen vonzó volt számomra. Nem volt könnyű feljutni a harmadosztályból, akkor nem is hittem, hogy ezt az NB II-ben megismételjük, de mindenki odatette magát, mindenki azon volt, hogy fejlődjünk és előre lépjünk. Igazi családdá formálódott ez a társaság.

– A Dabas-Gyón ellen mutatkoztál be, a KTE színeiben, majd három évvel később már a Vasas ellen az NB I-ben debütáltál 31 évesen. Milyen érzés volt idáig eljutni?

– Egészen kitűnő dolog az NB I-ben szerepelni, pláne akkor, ha az ember arra tulajdonképpen már nem is számított. Tele van a liga technikás és képzett játékosokkal, sokan topligában is játszottak korábban. Jó dolog itt lenni, természetesen szeretnék még annyi meccset játszani, amennyit csak lehet, majd meglátjuk, mennyi adatik még meg. A lényeg, hogy segíteni szeretném a csapatot.

– Jön a szezon utolsó meccse a Kisvárda ellen, hogyan készültük az „ezüstcsatára”?

– A heti munka során azt gondolom, hogy nincs különösebb változás, mindenki koncentrált, szeretnénk sikeresen befejezni a szezont. Mindig úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk nyerni, aztán a végén kiderül, hogy ez mire lesz elég, akkor is, ha jelen állás szerint nekünk a döntetlen is elég lenne. Érződik a futball-láz Kecskeméten, ami ránk is hatással van, ennek szellemében fogunk pályára lépni szurkolóinkért is.

Grünvald Attila első KTE meccsén

Grünvald Attila 100 meccsének története a számok nyelvén

Az első meccs: KTE - Dabas-Gyón 2-0 (2019.08.04.) 

Az első gól: KTE - Majos 5-0 (2020.08.30.) 

NB III-as meccsek/gól: 50/2

NB II-es meccsek/gól: 33/1 

NB I-es meccsek/gól: 8/0 

Kupa/gól: 9/0 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók