A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Grünvald Attila: Felemelő érzés

Grünvald Attila megcsinálta! Balhátvédünk néhány nappal 31. születésnapja után megvalósította gyerekkori álmát, bemutatkozott a legmagasabb osztályban. Grüni az NB III. óta Kecskeméten futballozik, megélt a csapattal nehezebb időszakokat is, de annál boldogabb, hogy régi barátját is felül tudta múlni.

– Vida Gergellyel beszéltetek-e már a Vasas meccs óta?  

– Egyelőre még nem, talán pont ma már meg tudjuk ejteni végre.

– Sokan nem biztos, hogy tudják, de már nagyon régóta mondogatod, hogy 9 percen múlt egy fogadásod vele, hogy megdöntsd korábbi csapattársad NB I-es teljesítményét. Mióta vártad ezt?

– Nagyon régi dolog ez már, még a Tisza Volánban futballoztunk együtt Szegeden. Geri akkor tér vissza hozzánk Miskolcról, a Diósgyőrtől, ahol bemutatkozhatott az NB I-ben, ő 8 percet kapott. Nagyon jóba lettünk, és ez nem is fogadás volt köztünk, inkább csak egy kis zrika, hogy egyszer mindenképpen túl fogom szárnyalni a teljesítményét.

– Tedd a szívedre a kezed, két-három éve az NB III-ban hitted volna még, hogy meglesz?

– Természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen. Így még boldogabb vagyok viszont, hogy végül sikerült.

– Mikor tudatosult benned, hogy szinte a születésnapodon, 31 évesen debütáltál, egyáltalán mennyit járt ezen az agyad, hogy most eljöhet a pillanat?

– Leginkább az utolsó héten kezdtem el én is érezni azt, hogy összejön a várva várt pillanat. Akkor már egyre inkább úgy tűnt, hogy én fogok kezdeni a Vasas ellen. Nagyon sok gratuláció érkezett, akár olyanoktól is, akikkel már nagyon régen nem beszéltem. Ez természetesen nagyon jól is esett, felemelő érzés a debütálás és ez a sok gratuláció is.

– A tűzkeresztségen átestél, mi a következő lépés és cél számodra?

– Minél több mérkőzésen szeretnék természetesen most már játszani, de a legfontosabb, hogy megszerezzük a lehető leghamarabb első győzelmünket is.

– Összesen tízen mutatkoztatok be a rajton, de nem tűnt megilletődöttnek a társaság, ez jó alap lehet a Debrecen ellen is?

– Ugyanez a szellemiség kell, továbbra sem szabad senkitől sem megijednünk, hiába vannak a túloldalon akár olyan játékosok, akik sokkal több élvonalbeli rutinnal rendelkeznek. Bátor játékkal nem lehet problémánk, akkor ez a csapat bárkit meg tud lepni.

– Tavaly pont a Lokit sikerült meglepni a kupában, az is egy hatalmas élmény volt akkor a klubnak, most mi kell majd ehhez idegenben?

– A Vasas ellen csapatként, egymásért küzdve szereztünk pontot, erre szombaton is szükség lesz. A nyitányon megmutattok, hogy tíz emberrel is van tartásunk, tudunk harcolni, ezt kell tovább vinnünk magunkkal Debrecenbe is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók