A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Grünvald Attila: Okosan kell játszanunk

Hétfő este 20:00-kor a PMFC vendége lesz csapatunk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A mérkőzés előtt balhátvédünk, Grünvald Attila elmondta, okosan kell futballozniuk a jó formában lévő pécsiek otthonában.

– Újabb sűrű héten van túl a csapat, a mérleg három mérkőzésen hét pont. Hogyan értékelnéd ezt az időszakot?

– Valóban sűrű időszak volt, de véleményem szerint sikeresnek mondható, mivel kétszer tudtunk nyerni idegenben. Egy jó formában lévő Siófokot, illetve a tavaly még NBI-es Budafokot győztük le, hiányérzetünk talán csak a Szolnok elleni döntetlen miatt lehet. Látni kell azonban, hogy ebben az osztályban nincs könnyű mérkőzés, ez a liga szépsége, ugyanakkor nehézsége is.

– Az alsóházban szereplő csapatok is egyre jobban csipkedik magukat, elég csak a Békéscsaba diósgyőri sikerét megemlíteni az előző körből. Mennyit változott a bajnokság az őszhöz képest, mennyire érezhető az, hogy egyre nagyobb a tét minden klub számára?

– Mindenképpen nehezebbnek mondható a tavasz, ilyenkor már a kiesés ellen küzdő csapatok is még jobban felszívják magukat, hiszen fogynak a meccsek. Eltelt a bajnokságból közel 30 forduló, az is természetes, hogy a mi játékunkra is jobban fel vannak készülve az ellenfelek, de ez általánosságban is igaz, természetesen mi is sokkal jobban ismerjük a riválisok erősségeit.

– A Pécs egy jó passzban lévő ellenfél, melyet ősszel sikerült hazai pályán 1-0-ra legyőznünk. Milyen ellenfél a PMFC?

– Egy nagyon jól szervezett csapat a Pécs, van egy régóta gyakorolt játékfilozófiájuk, ami hez ragaszkodnak, ráadásul nem is rosszul. Tavaly a meglepetést jelentő 4. helyen zártak újoncként, most is egyre jobb formában vannak. Kiélezett volt az őszi meccs, mely elég intenzív és fizikális volt, ebből akkor egy góllal mi jöttünk ki jobban.

– Mi kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük fel velük a harcot?

– A Pécs otthon mindenkire veszélyes, elég csak a Diósgyőr elleni 3-0-os sikerüket említeni. Mindenképpen egy jó iramú, küzdelmes találkozóra számítok, ahol az ellenfelünk agresszívan letámad majd. Amennyiben ezt a helyzetet jól kezeljük, illetve okosan futballozunk, akkor Pécsről is elhozhatjuk a három pontot. Ahogy minden mérkőzésen, úgy most is ez a célunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók