A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Győzelem a nyitányon!

Vasárnap első bajnoki mérkőzését játszotta a szezonban a Kecskeméti TE, csapatunk ellenfele az újonc Dabas-Gyón volt. Népes szurkolótábor előtt, végig fölényben futballozva arattunk 2-0-os győzelmet.

A mérkőzés előtt Molnár Ferencet köszöntöttük, aki nyáron ünnepelte 89. születésnapját, és immáron évtizedek óta nem kerül sor hazai meccsre nélküle. Ezt többek közt egy egész szezonra szóló bérlettel háláltuk meg neki.

A találkozó jól indult számunkra, azonnal támadólag léptünk fel. A 7. percben Hegedűs zörgette meg a lécet, amire Ablonczy tudott válaszolni, de ez Kunságinak nem okozott gondot. A 10. percben ismét Hegedűs, majd öt minutummal később Peres próbálkozhatott, de mindketten kicsivel elvétették a kaput. Jó negyedóra mezőnyjáték következett ezután, a fölényünk megmaradt, de a vendégek rendezni tudták védekezésüket. A 40. percben aztán pontrúgás törte meg a jeget, ide-oda pattogott a labda, amit végül a tömegből Nánási juttatott a hálóba (1-0).

Fordulás után ott folytattuk, ahol befejeztük. A bal oldalon vezettünk akciót, Grünvald tekerte végül középre a labdát, amit a hosszún érkező Hirman bólintott a kapuba (2-0). Ezután is uraltuk a meccset, igaz, egy alkalommal Kunságinak ziccert kellett védenie, de a másik oldalon Karacs lövésével is meggyűlt a baja Aszódinak. 70 perc elteltével ismét oda-vissza helyzetet jegyezhettünk fel, előbb Soós lőtt a bal felső mellé, majd Hegedűs próbálkozása szállt centikkel fölé. A hajrában már okosan őriztük az eredményt, mely nem is változott, így győzelemmel kezdtük a szezont.

Kecskeméti TE – Dabas-Gyón FC 2-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 1. forduló, Széktói Stadion

KTE: Kunsági – Asztalos, Nánási, Fehér – Tamaskó, Hirman, Vágó, Grünvald – Peres, Hegedűs, Babolek.

Dabas-Gyón: Aszódi – Gaszner, Sallay, Szabó P., Bodnár – Kürti, Ablonczy, Popovics – Zsivoczky-Pandel, Varga, Soós.

Gól: Nánási (41.), Hirman (47.)

Zoran Kuntics (KTE): Nehéz szülés volt, sokat kellett dolgozni a győzelemhez. Voltak gólhelyzeteink az elején, ígéretes kapura lövések, ezek sajnos nem jöttek be. Utána kapkodtunk, türelmetlenek lettünk, a gól nyugtatott meg minket. A második félidőben már lehetett érezni, hogy jobbak vagyunk, gyorsan gólt is szereztünk. Tipikus első fordulós meccs volt ez, nagyon örülök annak, hogy minden játékos sokat dolgozott. Sok kilométer van ebben a győzelemben, a három pont nagyon fontos volt. Dolgozunk tovább!

Aczél Zoltán (Dabas-Gyón): Azt kell mondjam, hogy a Kecskemét megérdemelten nyert. Összeségében a játék olyan elemiben, mint a labdabirtoklás, a szárnyjáték, a távoli lövések, illetve a védekezés, összességében a játék minden elemében szinte jobbak voltak. Helyenként fölénk is nőttek, de azt sajnálom, hogy ilyen hibákból kaptunk gólokat. Rosszul kontrolálta a védelem az íveléseket, a beadásokat, ebből volt helyzete a Kecskemétnek, majd a második félidő elején demoralizáló gólt kaptunk. Nem futballoztunk jól, csak momentumaink voltak, keveset volt nálunk a labda, amit nem nagyon szeretek. Nagy szégyenkezni valónk nincs, de ebben az osztályban több kell.

Szerző: Nyitray András (fotó: Holló Róbert/kesport.hu)

Média partnerek
Támogatók