A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Győzelemmel búcsúztattuk a szezont, illetve Farkas Pistát is!

Vasárnap az utolsó fordulót rendezték az NBIII-ban, a Kecskeméti TE a Rákosmente KSK-t fogadta a Széktóiban. Bár korán hátrányba kerültünk, a második félidőben megfordítottuk és megnyertük a szezonzárót.

A meccs előtt Farkas Istvántól búcsúztunk, aki utolsó tétmeccsét játszotta profi pályafutása során, végül 313. kecskeméti színekben lejátszott találkozójával búcsúzott, ennek emlékére egy egyedi mezzel is meglepte a klubvezetés.

Nem indult jól azonban a meccs, a 11. percben elaludtunk egy rossz lövés után, a jobbról érkező beadást aztán Kokenszky csúsztatta a hosszú alsóba (0-1). A folytatásban a játékunk ezzel együtt is jól működött, Vladul akár három gólt is lőhetett volna, de vagy a kapus hárította kísérletét, vagy nem találta el a kaput. A félidő második felére sem változott a játék képe, ám ekkor inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, inkább csak kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel. A végén így is egyenlíthettünk volna, Markó beadását azonban fölé vágta Vladul.

Fordulás után álomszerűen indult minden, az első percben Takács még fölé lőtt az ötösről, de utána lefülelt egy kirúgást, majd Vladult hozta kihagyhatatlan ziccerbe (1-1). A középkezdés után szinte azonnal fordítottunk is, Farkas hosszú labdájával lépett ki ismét Vladul, aki aztán a jobb alsóba lőtt (2-1). Az RKSK kevés veszélyt okozott a kapura, egyedül Korozmán átlövés dolgoztatta meg Mészárost, de a cserék nekünk sikerültek jobban. Tóth nagyon aktívan szállt be, beadása centikkel ment el Takács lába előtt. A 64. percben aztán eljött a búcsú ideje, az egész stadion újra Farkas Istvánt éltette, akit Nádudvari váltott. A 71. percben ismét Tóth pillanatai következtek, aki 16-ról centikkel lőtt fölé, majd Markó is elvétette a kaput. Az utolsó tíz percre Horváth Patrik oldalhálójával fordultunk rá, de a kontrából aztán mi találtunk be, Tóth húzott meg szép cseleket, majd okosan a rövid alsóba gurított (3-1). Az eredmény már nem változott, győzelmével a KTE a 9. helyen végzett a bajnokságban.

Kecskeméti TE – Rákosmente KSK 3-1 (0-1)

NBIII. közép csoport, 30. forduló

KTE: Mészáros – Bagó, Vágó, Nánási, Farkas (Nádudvari 64.) – Zámbó (Hirman 81.), Terbe, Markó, Zámbori – Takács, Vladul (Tóth 60.).

RKSK: Kersák – Simita, Horváth G., Aranyos, Lovász – Vattai, Pintyi (Lucz 79.), Korozmán – Kiss (Horváth B. 62.), Kokenszky, Bányai (Horváth P. 62.).

Gól: Vladul (47., 48.), Tóth (81.) ill. Kokenszky (11.)

Szabó Tibor (KTE): Jól kezdtünk, de ennek az lett a vége, hogy gólt kaptunk. Ettől függetlenül sok helyzetet dolgoztunk ki az első félidőben is, de csak a második félidőben tudtuk ezeket gólra váltani. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Ami az éves munkát illeti, folyamatosan fejlődtünk, ősszel 16 meccsen szereztünk 17 pontot, tavasszal 14-en 22-t. Ez egy pozitív képet mutat, amire lehet építeni. Nekem ez volt az utolsó meccsem, az megbízatásom erre az évre szólt a felnőtt csapatnál, ebben egyeztünk meg. Sok sikert kívánok a leendő trénernek és a csapatnak, illetve innen is szeretném megköszönni a tulajdonosnak azt a bizalmat, amit a stábommal kaptunk!

Gálvölgyi István (RKSK): Mezőnyben megfelelő teljesítményt nyújtottunk, de hátul sebezhetőnek bizonyultunk, ami eddig nem volt jellemző ránk. Valahol tudat alatt bennünk volt, hogy ez az utolsó mérkőzés, ettől függetlenül nem lett volna szabad olyan gólokat kapnunk, amiket a második félidő elején. Több volt ebben a meccsben.

Szabó Tibor 2 évig volt a KTE felnőtt csapatának vezetőedzője, ebben az időszakban a csapat megnyerte a megye I-es bajnokságot, majd osztályozón kivívta a feljutást az NBIII-ba. A harmadosztályban stabil csapatot rakott össze a bajnokság végére, a tavaszi szezonban ez pontokban is megnyilvánult, végül a 9. helyen fejeztük be a bajnokságot. Szabó Tibor az akadémián folytatja tavaly megkezdett munkáját az utánpótlásban, a felnőtt csapatért tett erőfeszítéseit ezúton is köszöni a klub! 

Az új vezetőedző személyéről, illetve a játékoskeretet érintő változásokról természeten azonnal beszámolunk, amint hivatalos megállapodás történik. Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását! 

Szerző: Nyitray András (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Média partnerek
Támogatók