A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Győzelemmel búcsúzunk Belektől

Pénteken a cseh Teplice elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a Belekben zajló munkát a Kecskeméti TE. Csapatunk szinte végig vezetett a mérkőzésen, így megérdemelt győzelemmel térhetnek haza játékosaink és stábtagjaink. 

Csapatunkban pályára lépett a legutóbb Debrecenben szereplő, eredetileg az olasz Torino játékosának számító Horváth Krisztofer is, akinek megszerzésére előrehaladott lépéseket tett már klubunk, s hamarosan a finisébe is érhet az transzfer. 

A kecskeméti akarat érvényesült játékban az első percekben, több lehetőség is kialakult a gólszerzésre, de Horváth lövését blokkolták, Szuhodovszki és Tóth pedig nem tudta eltalálni a kaput. Meddő kecskeméti mezőnyfölény jellemezte a folytatást is, ami a 20. percben góllá is érett. A Teplice tizenhatosánál sikerült labdát szerezni, majd Horváthoz került a játékszer, aki 16 méterről mesterien tekert a bal felsőbe (0-1). Nem kellett sokat várni az újabb gólra sem, tíz minutummal később Szuhodovszki ugratta ki Horváthot a bal oldalon, beadása után Tóth első lövését blokkolták, de az ismétlés már a jobb alsóban kötött ki (0-2). A kétszer 60 percesre tervezett találkozón elkezdett ezt követően éledezni a cseh csapat, a 35. percben Vargának kellett bravúrral védenie egy közeli lövést. A 42. percben büntetőt kaptak a sárga-kékek, de fölé szállt a lövés. A szépítés végül így is összejött a szünet előtt, az 55. percben Vargáról még kijött egy szabadrúgás, de a kipattanót már sikerült belőni (1-2).

Szünetben a csehek gyakorlatilag teljes sorukat lecserélték, de Szabó István is többet változtatott ezúttal. A második félidő is jobbára kecskeméti helyzeteket hozott, a 76. percben Nikitscher előbb a kapusba lőtt, majd a kipattanót ballal kapu fölé bombázta már. A 83. percben Katona került a kapussal szemben, de lábbal hárított a jól helyezkedő portás. A szöglet után már állva maradt ő is, a labda a tizenhatoson kívülre csorgott le, éppen Katona elé, aki jobbal, kapásból a bal felsőbe lőtt (1-3). A csehek eltalálták ezután még szabadrúgásból a kapufát, majd egy pontos fejessel szépíteni is tudtak (2-3). A hajrában több sanszunk is akadt lezárni a meccset, de a jó befejezések már hiányoztak, a győzelem azonban így sem forgott veszélyben.

FK Teplice (cseh I. osztály) – Kecskeméti TE 2-3 (1-2)

Felkészülési mérkőzés, Belek

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Vágó, Szuhodovszki, Banó-Szabó – Horváth K., Tóth B.

Csere: Kersák (k), Varga Á. (k), Buna, Polyák, Meszhi, Hadaró, Katona B., Nikitscher, Bodor. 

Gólszerzőink: Horváth K., Tóth B., Katona B. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók