A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Győzelemmel zártuk le a felkészülést

A KTE HUFBAU vasárnap zárt kapus felkészülési mérkőzéssel zárta le a nyári munkát, hétfőtől már Budaörs elleni hazai bajnoki nyitányra hangol együttesünk. A főpróbát a Szeged ellen vettük sikerrel. 

Jól kezdtük a mérkőzést, több szép támadást is vezetett csapatunk, az első lehetőségre hat percet kellett várni, de Lukács emelését még olvasta Molnár kapus. A folytatásban is jól építkeztünk, a 13. percben aztán Madarász beadása után Hadarót találta meg a labda a hosszún, aki aztán egy átvétel után kilőtte a bal felsőt a léc érintésével (1-0). A 18. percben Lukács tudott ziccerben kilépni, meg is célozta a hosszú alsót jobbal, de a kapus bravúrral védett. Az ivószünet után nagyon jól jöttünk vissza a meccsbe, gyakorlatilag egy percen belül kiharcolt egy büntetőt Tóth Barna, amit maga értékesített (2-0). A Szegednek nem sikerült helyzetbe kerülni az első játékrészben, újabb hazai gól azonban annál inkább benne volt a levegőben, de Lukács és Tóth sem tudta gólra váltani újabb lehetőségét.

Szünetben a Szeged cserélt, Gréczi Márton kitűnően szállt be, rögtön meg is dolgoztatta egy átlövéssel Vargát. Az 53. percben megint Lukács és Tóth játszott össze, előbbi lapos beadását azonban utóbbi nem tudta kellő erővel kapura kotorni, így Molnár védeni tudott. Az 55. percben egy előre ívelt labdát Gréczi húzott középre, amit Germán szenzációs mozdulattal lőtt kapásból a jobb felsőbe (2-1). Az utolsó harminc perc már inkább mezőnyharcot hozott, de a 68. percben Tóth Dániel lövése nem volt veszélytelen, majd a 85. percben egy kis szerencsénk is volt, amikor egy jobbról érkező beadást Gréczi mellé stukkolt. A 86. percben még Puskás fejesét kellett fognia Molnárnak, több helyzet azonban nem alakult ki, így maradt a 2-1.

A KTE HUFBAU augusztus 1-én (vasárnap) a Budaörsöt fogadja 19:00-kor a Széktói Stadionban a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában.

KTE HUFBAU – Szeged-Csanád GA 2-1 (2-0)

Edzőmeccs, Széktói Stadion

KTE: Varga – Madarász, Szabó, Rjasko, Belényesi, Hadaró, Nagy, Vágó, Katona, Tóth B., Lukács.

Csereként beállt: Tóth D., Buna, Szuhodovszki, Grünvald, Marsa, Puskás, Szalai.

Gól: Hadaró (13.), Tóth B. (22.) ill. Germán (55.)

Szabó István: Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, mivel a játékosok a rekkenő hőségben rengeteget edzettek. A Szeged is velünk azonos osztályban szerepel, így megfelelő erőfelmérő volt ez, nagyon jő erőkből álló ellenféllel találkoztunk. A játékosaim nagyban betartották a megbeszélteket, főleg az első félidőben láttam vissza sokat abból, amit gyakoroltunk. A második félidőben kicsit talán beleültünk a meccsbe, úgy gondoltuk, hogy ez már megvan. Ezen változtatnunk kell, hogy koncentráltabbak legyünk végig, még ha a Szeged nagyon szép gólt is lőtt. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ez mindenképpen jót tesz az önbizalmunknak. Várjuk már a Budaörs elleni nyitányt, ez a meccs egy eszköz volt ahhoz, hogy a bajnokira minél jobban rákészüljünk. Le a kalappal a fiúk előtt, gratulálok nekik, mert nagyban megvalósították azt, amit kértünk tőlük. 

Szerző: Nyitray András (fotó: Bús Csaba/baon.hu)

Média partnerek
Támogatók