A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Harmadik tétmeccsünk jön a Dorog ellen

Vasárnap 13 órakor a Dorogi FC-t fogadjuk a Széktói Stadionban a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. A múltban nem sokszor találkoztunk a DFC-vel, ez lesz a harmadik bajnoki mérkőzésünk ellenük.

A Dorogi FC ugyan jó ideje nem szerepelt az élvonalban, de az 1914-ben alapított klub nem akármilyen múlttal rendelkezik. A legszebb napjait a második világháború után élte a klub, hiszen például az Aranycsapat két emblematikus tagja, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is itt futballozott. Trófeát ugyan nem nyertek, de 1952-ben döntőt játszhattak a Magyar Kupában, míg a legjobb bajnoki eredményük egy negyedik hely az élvonalban 1963-ból. A Dorog 1977-ben esett ki mostanáig végleg az élvonalból, azóta jobbára a második és a harmadik vonal között ingázik az együttes.

Ami a közelmúlt és a jelen eseményeit illeti, a Dorog több mint tíz esztendő után jutott vissza az NBII-be 2016-ban, azóta stabilan tartják helyüket, a legutóbbi szezonban a 14. helyen értek célba. Keretükben egy korábbi KTE játékos is található Csillag Dárius személyében.

A Doroggal a múltban eddig kétszer találkoztunk bajnoki meccsen, az 1997/98-as idényben idegenben 2-1-re, itthon pedig 1-0-ra győztük le ellenfelünket.  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Dorogi FC facebook)

Média partnerek
Támogatók