A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hatalmas bravúr, a Ferencvárost is legyőztük

Vasárnap az OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő Ferencváros látogatott a Széktói Stadionba. A Kecskeméti TE szenzációs játékot bemutatva már az első félidőben elhúzott, és ezt az előnyt a lefújásig is sikerült megtartani a szenzációs közönség buzdítása mellett.

Az első helyzet Tóth Barna előtt adódott, aki Zeke beadása után tudott fejelni kevéssel a kapu mellé, majd a 8. percben ismét ő volt a főszereplő, mikor egy éles beadás megtalálta őt, de a vendégek tisztázni tudtak. A 14. percben Tokmac lőtt szabadon Boli beadása után kapásból, de nem talált kaput. A 21. percben közel járt a gólhoz a KTE, de Rjaskó fejese centikkel elment a kapufa mellett. A 28. minutumban viszont már jött a gól, amikor Szalai volt szemfüles, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a felező vonalnál, ebből Nagy Krisztián léphetett így ki ziccerben és rendkívül higgadtan átemelte Dibuszt (1–0). Ezután szinte azonnal jött a második találat is. Tóth Barnát rántották le a tizenhatoson belül, és a jogosan megítélt büntetőt Nagy Krisztián lőtte a jobb alsóba (2–0). A 44. percben majdnem szépítettek a zöld-fehérek, azonban Auzqui veszélyes beadásáról épphogy lemaradt Tokmac.  

A második játékrész Zachariassen helyzetével kezdődött, majd Auzqui lőhetett jó szögből, de Varga lábbal nagyot védett. Az 56. percben Boli gyenge próbálkozását lehetett feljegyezni, majd érkezett a pályára az FTC egyik legjobb formában lévő támadója, Traore is, aki rögtön betalálhatott volna, ha előle nem ment óriásit Banó-Szabó. Az FTC legnagyobb sansza a gólszerzésre a 80. percben volt, ekkor Traore vezette rá a védelemre a labdát, jó csele után a hosszú felé tekert, de Varga hatalmasat repülve szögletre ütötte a lövést. A 94. percben Tokmac is elrontotta a maga ziccerét, de ez már nem sokat számított, maradt a 2-0.

Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 2–0 (2–0)

Kecskemét, 2527 néző, Vezette: Karakó Ferenc (Albert István, Horváth Ferenc)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Sági 89.), Szabó A., Rijáskó, Belényesi, Zeke –, Szalai G., Vágó, Szuhodovszki (Szabó L. 70.), Banó-Szabó (Katona B. 78.) – Tóth B. (Djuranovics 89.). Vezetőedző: Szabó István

FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos 75.), S. Mmaee, Knoester, Civic – Gojak (Zachariassen 46.), Esiti (Traore 57.), Vécsei (Besics 64.) – Tokmac, Auzqui (R. Mmaee 64.), Boli. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző: Nagy K. (28., 34. – a második büntetőből)

Sárga lapok: Vágó (43.), Tóth B. (68.), Zeke (71.), illetve Auzqui (31.), Knoester (34.), Tokmac (71.), S. Mmaee (71.)

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók