A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hátrányból felállva győztük le a ZTE-t

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján Zalaegerszeggel csapott össze csapatunk a Széktói Stadionban. A meccs elején a vendégek hamar vezetést szereztek, de miután emberhátrányba kerültek, sikerült átvenni az irányítást, ami győzelmet ért.

Zalaegerszegi támadásokkal indult a találkozó, dominálni tudtak a vendégek, az első kaput eltaláló lövés Némethé volt a 7. percben, de Varga Bence védeni tudott, majd Ikoba próbálkozása is veszélytelen volt. A 13. percben viszont nem érdemtelenül került előnybe a ZTE, egy rövid tisztázás után Bedi pattogós lövése talált utat 19 méterről a bal alsóba (0-1). A bekapott gól után Belényesi és Szalai is veszélyeztett, de hazai gól nem született. Fél óra elteltével nagyon érett a második vendég gólt, Ikoba ziccerért bravúrral hárította Varga, majd az ismétlést is megfogta. Szuhodovszki szabadrúgása már nem járt messze a kaputól, de a hajrában már nem úszta meg a ZTE: Szuhodovszki beadását Szalai bólintotta a kapuba, de ezt még nem adta meg a játékvezető, ugyanis szabálytalanság történt a tizenhatoson belül, amely Husztinak második sárgát és kiállítást, míg a Kecskemétnek büntetőt ért. Ezt Banó-Szabó lőtte a bal alsóba (1-1).

A második félidőt hatalmas elánnal kezdte a Kecskemét, és ez majdnem egyből gólt eredményezett. Grünvald lőtt kapsából, amibe a félidőben csereként beálló Szabó Levente tette bele a lábát, de Demjén nagy bravúrral védett. Ezután Vágó lövése ment fölé, majd az 55. percben már góllá érett a hazai fölény. Banó-Szabó húzott el a szélen, kiváló cselt mutatott be, mely közben felbuktatták és a jogos tizenegyest ezúttal Szabó Levente lőtte a hálóba (2–1). A csere csatár három perccel később megduplázta a KTE előnyét, Banó-Szabó beadása után ide-oda pattogott a labda, de a kipattanót végül az ötösről a kapuba vágta (3–1). A találatok után is maradt lendületben a házigazda, Katona Bálint eresztett el egy távoli lövést, amely kevéssel szállt mellé. A rendes játékidő utolsó percében a Kecskemét is megfogyatkozott, Tóth Barna kapta meg a második sárgáját, de az eredményt ez már nem befolyásolta, a 3-1-es kecskeméti sikerrel tovább őrzi veretlenségét Szabó István csapata.

Kecskeméti TE – Zalaegerszegi TE 3–1 (1–1)

Kecskemét, 1627 néző, Vezette: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Becséri Gergely)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Meszhi 81.), Szabó A., Szalai G., Belényesi, Grünvald – Szuhodovszki (Szabó L. 46.), Vágó, Banó-Szabó (Katona M. 66.), Katona B. (Djuranovics 88.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Zalaegerszeg: Demjén – Huszti, Kálnoki Kis, Mocsi (Szafronov 64.), Bedi – Tajti, Szankovics (Lesjak 64.), – Németh D. (Kovács B. 52.), Meshack (Májer 69.), Gergényi – Ikoba (Szalay 69.). Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gólszerző: Banó-Szabó (41. – büntetőből), Szabó L. (55. – büntetőből, 58.) ill. Bedi (13.)

Sárga lapok: Nagy K. (45+1.), Meszhi (81.) ill. Ikoba (21.), Tajti (52), Kálnoki Kis (55.), Kovács B. (86.), Szalay (89.)

Piros lap: Tóth B. (89.), ill. Huszti (41.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók