A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hazai nyitány a Budaörs ellen!

A KTE HUFBAU hat és fél hetes felkészülési időszak után megkezdi szereplését a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásában. Az NBII-ben újonc együttesünk a Budaörsöt fogadja vasárnap 19 órakor a Széktói Stadionban.

Eljött a várva várt pillanat, vasárnap elkezdődik a szezon a Merkantil Bank Ligában is, melyben 20 csapat verseng majd azért, hogy céljait elérje. Köztük van a KTE HUFBAU is, amire 2008 óta nem volt példa, így 13 év után lesz újra NBII-es bajnoki Kecskeméten. Három-három megye I-es és NBIII-as szezon után újra visszatér a profi futball a Széktói Stadionba, melyre hatalmas motivációval készül mindenki. Nyáron összesen 14 játékos érkezett 12 távozó helyére, a keretet egy régi-új tréner, a 2011-es kupagyőzelemben is elévülhetetlen érdemeket szerző Szabó István kezdte el összegyúrni június 17-én. A felkészülési időszakban veretlen maradt csapatunk, így önbizalommal telve, bizakodva várhatjuk a rajtot.

A Budaörsöt egy pillanatra sem szabad leírni, hiszen bár nagy átalakuláson estek át a fővárosiak is, minden évben meghatározó tagjai tudnak lenni a mezőnynek, legutóbb a hatodik helyen zártak az NBII-ben. Keretükben fiatalok mellett rutinos, NBI-es és NBII-es tapasztalattal felvértezett játékosok sora futballozik, akik közül a korábban Kecskeméten is futballozó támadót, Balázs Zsoltot mindenképpen ki lehet emelni.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: –A játékosok, a stábtagok, és szerintem a szurkolók is nagyon várják már ezt a rajtot. Hat és fél hét edzés után ki vagyunk már éhezve a bajnoki mérkőzésre. A szurkolók pozitív energiáira úgy gondolom nagy szükséges lesz a játékosoknak, erre kérném őket én is, hogy támogassák az első perctől a srácokat. Folyamatosan dolgoztunk a nyár folyamán, van egy heti ritmusunk, de természetesen a csapatépítés ezzel a hat és fél héttel nem fejeződött be, hiszen rengeteg új futballista érkezett. Igyekszünk építeni mindenkit, emellett a taktikai elemeket is folyamatosan erősíteni. Úgy gondolom, hogy a játékosok nagyon motiváltak, bizonyítani akarnak, jó típusú csapatunk van. A papírforma alapján nem feltétlen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen mi feljutók vagyunk, a Budaörs pedig az utóbbi évek egyik meghatározó együttese volt ebben az osztályban. Ezzel együtt szeretnénk meglepetést okozni, nem feltartott kézzel akarunk futballozni hazai pályán. Nagyon támadószellemű együttes, idegenben is veszélyesek, így élvezetes találkozó lesz. Mi ugyanabban a filozófiában szeretnénk játszani, amit a felkészülés alatt is gyakoroltunk. Amennyiben azt a játékot hozni tudjuk, akkor élvezetes mérkőzésen igazi meglepetést tudunk okozni.

Márkus Tibor, a Budaörs vezetőedzője: –Egy hosszú felkészülésen vagyunk túl a rövid téli után. Picit arra számítottam, hogy azért hamarabb kiegyenesedünk, formálódik még a csapat, de összességében nem vagyok elégedetlen. Az a munka, illetve az a hozzáállás, ami ezt az időszakot jellemezte, az rendben volt. Az első forduló előtt picit a sötétben tapogatózunk mi is, egy újonc csapat ráadásul az ellenfelünk, mely nagyon át is alakult. Amennyire lehetett, igyekeztünk felkészülni a Kecskemétből, hogy azt kapjuk-e vissza, amire készültünk, az majd kiderül vasárnap este. Sokat számíthat, hogy ki tud higgadtabb maradni, illetve ki tudja jobban ráerőltetni az akaratát a másikra.

Szurkolói információk:

Jegyek

A Merkantil Bank Ligában három jegykategóriát fogunk megkülönböztetni: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban. A 14 éven aluliak számára továbbra is ingyenes marad a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

Bérletek

Idén is lehet szezonbérletet vásárolni, melynek teljes ára 14.000 forintba fog kerülni, és magába foglalja az esetleges hazai MOL Magyar Kupa mérkőzéseket is. A diák és nyugdíjas bérlet ára 9.000 forint. A bérletvételnél, illetve a beléptetés során a kedvezményre jogosító diák vagy nyugdíjas igazolványt is be kell mutatni, 65 év felett a személyigazolvány is megfelel. 

Azon szurkolóink, akik már a tavalyi idényre is váltottak bérletet, 10.000 forintért vásárolhatnak újat a másodosztályra, ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy leadják ezzel párhuzamosan a régit.

A bérletek egyelőre gyártás alatt állnak, először a Budaörs elleni mérkőzésen áruljuk majd őket a jegypénztárakban. A bérleteket az erre kijelölt külön pénztárban tudják megvásárolni drukkereink a 2-es kapunál található ablakban, ezt követően természetesen mindkét kapun be lehet majd jönni a bérletekkel. Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, illetve nyitnak ki egy órával – vasárnap tehát 18 órakor – a kezdés előtt.

Védettségi igazolány

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak és kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba. 

Az első mérkőzésen arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint érkezzenek a megszokottnál korábban, hogy gördülékenyen haladhasson a beléptetés.

Információk a vendég drukkereknek:

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók