A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hivatalosan is átadásra került az új pályatest

Szerdán hivatalosan is átadták a Széktói Stadion megújuló pályatestét, melyre már évek óta nagy igény volt Kecskeméten. Csapatunk mostantól minden igényt kielégítő pályán fogadhatja ellenfeleit az NB I-ben. 

2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, mely lehetővé tette a pályatest átépítését és korszerűsítését. Az ehhez szükséges önrész biztosításáról a kecskeméti közgyűlés még tavaly decemberben döntött, ezzel a döntéssel a 2024-es költségvetés céljai között, mintegy 300 millió forintos forrást biztosított a Széktói Stadion fejlesztésére. A projekt a tao-program keretein belül valósulhatott meg, ez egyben azt jelenti, hogy a forrás 70 százaléka a társasági adójukat biztosító cégek segítségével került összegyűjtésre, míg az önkormányzat az ezen felüli költségeket, kiemelten a 30 százalékos önrészt biztosította.

A munkálatok végül a bajnoki szünetben azonnal elkezdődtek, utolsó hazai meccsünk után két nappal már meg is jelentek a munkagépek a Széktói Stadionban. Miután az időjárás is kegyes volt, csúszás nélkül, időre elkészült az új pályatest, már csak a környezet rendezése zajlik a vasárnapi rajtig. A Széktói Stadionban utoljára 2009 augusztusában cserélték le a gyepszőnyeget, megérett tehát a fejlesztésre, hiszen extrém mennyiségű csapadékot a pálya nem bírta el több mérkőzésen sem. 

Az új fejlesztéseknek hála, minden igényt kielégítő rétegrend alakult ki, a vízelvezetés, a pályafűtés és a locsoló rendszer is telepítésre került, a pálya és a főépület fűtését is innentől alternatív módon, a biomassza távhő segítségével oldják meg. A projekt ünnepélyes zárásaként az MLSZ részéről Vámos Tibor versenyigazgató, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője adott tájékoztatást.

– Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy meg tudott újulni a pályatest, melyen vasárnap mérkőzést vívunk már a Fehérvárral. A megvalósulás kapcsán köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának, hiszen a TAO-forráson keresztül volt klubunknak lehetősége pályázatot benyújtani. Szintén köszönettel tartozunk a MLSZ-nek, hogy ezt pozitívan bírálta el, és megadta a lehetőséget egy ekkora projektre. Nem utolsósorban a városnak is köszönjük azt, hogy a szükséges önrészt biztosította a beruházáshoz, emellett további fejlesztésekre is lehetőséget kaptunk. Meg szeretném említeni a Bács-Kiskun vármegyei és kecskeméti cégeket is, akik a TAO-forrást rendelkezésünkre tudták adni. Ezek a tényezők mind kellettek ahhoz, hogy határidőre elkészüljünk, így hivatalosan is kijelenthetem: hazai pályán kezdjük a bajnokságot vasárnap. Várjuk a szurkolókat, bízom benne, hogy sokan fognak kilátogatni az egész idényben – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.

– Nagy örömmel jöttem Kecskemétre, hiszen a klub életében ez egy újabb szép állomás a fejlődés útján, így már az első fordulótól kezdve méltó körülmények között fogadhatja ellenfeleit a KTE. Köszönöm a klubnak a folyamatos együttműködést, a határidők kivétel nélküli betartását, a konstruktivitást. Csak gratulálni tudok ehhez a összefogáshoz, ami a szereplők részéről megvolt. Bízom benne, hogy sok néző előtt, a Fair Play szellemének megfelelően, jó mérkőzéseket láthatunk majd itt – tette hozzá Vámos Tibor az MLSZ részéről.

– Sportos nyár, sportos beruházása ez, hiszen nagy kihívás volt ilyen rövid idő alatt egy ekkora fejlesztést megvalósítani. Rengeteg előírásnak kellett megfelelni, nem beszélve a kivitelezésről. Nagyon magas szintű pályát adhatunk át, mert több visszaigazolást is kaptunk arra, hogy Magyarország jelenlegi legjobb minőségű pályáját adjuk át, amit vasárnap már ki is lehet próbálni. Nemcsak a KTE egy kiváló klub, hanem a mögötte lévő tulajdonosi és kivitelezői kör, köszönöm mindenkinek az együttműködését. A város életében is egy történelmi pont ez, hiszen a városi sportvagyon értéke is nőtt. Bízom benne, hogy a csapatok innentől kezdve jó szájízzel lépnek majd itt pályára, amit egy esőzés sem tud elrontani már. Amikor egy beruházás megvalósul, akkor azt karban is kell tartani, mi már erről is egyeztettünk, a mai nap során aláírtam azt a támogatást is, amivel az ehhez szükséges speciális fűnyíró berendezések is biztosíthatóak – tette hozzá Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók