A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Horvát élvonalbeli ellenfél következik

A felkészülés harmadik hetét, egyben a szlovéniai edzőtábort egy mérkőzéssel zárja le csapatunk szombaton, hazafelé tartva a Slaven Belupo vendégei leszünk.

A kaproncai klub 117 éves története során legjobb eredményét 2008-ban érte el a horvát bajnokságban, amikor a második helyen zárt, majd 2012-ben bronzérmes lett. Érdekesség, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány, Zlatko Dalic is irányította akkoriban a csapatot, mely a nemzetközi porondra is kiléphetett. Az utóbbi években stabil középcsapat a Belupo, kiesési gondok nélkül.

A Belupo az előző idényben a kilencedik helyen végzett a horvát bajnokságban. Vezetőedzőjük, Ivan Radeljic a szombati meccs kapcsán elmondta, próbajátékosokról is szeretne döntést hozni, az átigazolási szezonban ugyanis már távozói is voltak a klubnak.

A 7.25 millió euróra taksált keret legértékesebb játékosa a szélsőként szereplő Robert Muric, akinek 1.8 millió euróra becsülik árát, ezzel ki is emelkedik. Légiósaik is vannak, elsősorban a környező országokból, de afrikai futballistákat is foglalkoztatnak. Ezzel együtt a csapat nagy százalékát a horvát futballisták adják, a Belupo átlagéletkora inkább a rutint részesíti előnyben.

A mérkőzés szombaton 11:00-kor kezdődik, a helyszín Cvetkovec lesz.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók